Wednesday, November 5, 2014

Lime Muffins with Jam

Goda muffins med en fräsch smak av lime. Kokossocker tillför en karamellsmak, som jag tycker är god. Du kan använda den sylt du gillar bäst, jag hade hallonsylt. 

Good muffin with a fresh taste of lime. Coconut Sugar adds a caramel flavor, which I think is good. You can use the jam you like best, I had raspberry jam.


Lime Muffins with Jam
8 muffins

2 flax eggs
3/4 dl coconut oil
1,5 tbsp lime juice
1 lime, zest
2 dl coconut sugar
2 dl almond flour
2 dl whole wheat flour
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
jam

In a bowl mix together flax eggs, coconut oil, lime juice, lime zest and coconut sugar. Add almond flour, whole wheat flour, baking powder and salt. Stir to combine. Divide batter into muffin cups and top with jam. Bake at 180 C for 15-20 minutes.


Lime Muffins med sylt
8 muffins

2 linfrö-ägg
3/4 dl kokosolja
2 msk limejuice
1 lime, rivet skal
2 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
2 dl fullkornsmjöl
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
sylt

I en skål blanda ihop linfrö-ägg, kokosolja, limejuice, limeskal och kokossocker. Lägg i mandelmjöl, fullkornsvetemjöl, bakpulver och salt. Rör om. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med sylt. Baka vid 180 C i 15-20 minuter.

6 comments:

  1. Fina muffins och lime ger så bra smak.LIme-sesongen är nu slut här men har några små flaskor med limesaft i frysen;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Jael! Tack för tipset att frysa ner lime juice.

      Delete
  2. De ser så fantastiskt goda ut Katarina! Tror du man kan göra de gluten fria? Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Desirée. Ja, det skall nog gå. Istället för fullkornsmjölet kan du ta ett glutenfritt mjöl. Kram!

      Delete
  3. De ser jättegoda ut! Har nyss börjat baka med kokossocker och gillar smaken, så det här receptet måste jag testa! Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, kokossocker ger en så god smak och helst bakar jag med det. Tack detsamma!

      Delete