Good muffin with a fresh taste of lime. Coconut Sugar adds a caramel flavor, which I think is good. You can use the jam you like best, I had raspberry jam.
Lime Muffins with Jam
8 muffins
2 flax eggs
3/4 dl coconut oil
1,5 tbsp lime juice
1 lime, zest
2 dl coconut sugar
2 dl almond flour
2 dl whole wheat flour
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
jam
In a bowl mix together flax eggs, coconut oil, lime juice,
lime zest and coconut sugar. Add almond flour, whole wheat flour, baking powder
and salt. Stir to combine. Divide batter into muffin cups and top with jam.
Bake at 180 C for 15-20 minutes.
Lime Muffins med sylt
8 muffins
2 linfrö-ägg
3/4 dl kokosolja
2 msk limejuice
1 lime, rivet skal
2 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
2 dl fullkornsmjöl
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
sylt
I en skål blanda ihop linfrö-ägg, kokosolja, limejuice,
limeskal och kokossocker. Lägg i mandelmjöl, fullkornsvetemjöl, bakpulver och
salt. Rör om. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med sylt. Baka vid 180 C
i 15-20 minuter.
6 Comments
Fina muffins och lime ger så bra smak.LIme-sesongen är nu slut här men har några små flaskor med limesaft i frysen;D
ReplyDeleteTack Jael! Tack för tipset att frysa ner lime juice.
DeleteDe ser så fantastiskt goda ut Katarina! Tror du man kan göra de gluten fria? Kram
ReplyDeleteTack Desirée. Ja, det skall nog gå. Istället för fullkornsmjölet kan du ta ett glutenfritt mjöl. Kram!
DeleteDe ser jättegoda ut! Har nyss börjat baka med kokossocker och gillar smaken, så det här receptet måste jag testa! Trevlig helg!
ReplyDeleteTack! Ja, kokossocker ger en så god smak och helst bakar jag med det. Tack detsamma!
Delete