Jag hade en burk med speculoos i skafferiet som jag ville använda innan vi flyttade till Singapore. Jag blandade ner kexsmöret i en browniesmet och den fick en god kanelaktig smak. Nu trodde jag att speculoos säljs bara i Holland och Belgien, men vet ni vad? Man får det i mataffärer här i Singapore, importerat från Holland :) Världen är så liten.

I had a jar of speculoos in the pantry that I wanted to use, before we moved to Singapore. I mixed the cookie butter into a brownie batter, and it gave the brownies a good cinnamon-like flavor. I thought speculoos was only sold in Holland and Belgium, but you know what? You get it in supermarkets here in Singapore, imported from Holland :) The world is so small.


Speculoos Brownies

70 g butter, room temp.
160 g brown sugar
2 eggs, room temp.
200 g speculoos butter, room temp.
55 g almond flour
1 tsp vanilla extract
pinch of salt

Preheat the oven to 175°C. Mix the butter and the brown sugar with a spoon. Add the eggs, one at a time, mixing well in between. Add the speculoos and mix. Finally add the almond flour and salt and stir well until creamy. Pour the mixture into a 20x20cm baking pan lined with parchment paper. Bake for about 30 minutes. Let cool.


Speculoos Brownies

70 g smör, rumstemp.
160 g farinsocker
2 ägg, rumstemp.
200 g speculoossmör, rumstemp.
55 g mandelmjöl
1 tsk vaniljextrakt
nypa salt

Sätt ugnen på 175 ° C. Blanda smör och farinsocker med en sked. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl. Blanda i speculoos. Slutligen tillsätt mandelmjöl och salt och rör om väl tills krämigt. Häll blandningen i en 20x20cm bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.