När jag var barn gjorde mamma en risgratäng, som vi kallade risotto, som innehöll ris, maletkött, grönsaker och bernaisesås. Här är min version på maträtten. 

When I was a child my mom made a rice gratin, that we called risotto, which included rice, minced meat, vegetables and bernaise sauce. Here is my version of the dish.


Quinoa-Vegetable Gratin with Béarnaise Sauce

2 dl quinoa
2 dl lentils, cooked
1 can of corn, pepper and peas
0,5 red onion, chopped
salt
pepper
3 dl bernaise sauce (vegan option here)

Cook the quinoa according to the package instructions. Mix the quinoa, lentils and vegetables in a ovenproof dish. Add the chopped onion and season to taste. Stir. Pour over the sauce and bake in 200 ° C for 20-30 minutes.



Quinoa-Grönsaksgratäng med Béarnaisesås

2 dl quinoa, okokt
2 dl linser, kokta
1 burk majs, paprika och ärtor
0,5 rödlök, hackad
salt
peppar
3 dl bernaisesås (vegan alternativ här)

Koka quinoa enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda quinoa, linser och grönsaker i en ugnsfast form. Blanda i den hackade löken och krydda efter smak. Rör om. Häll över såsen och grädda i 200 ° C i 20-30 minuter.