Thursday, August 7, 2014

Almond Chocolate Butter Fudge

Fudge förknippas ju vanligen med grädde, smör, socker och choklad. Jag har gjort en hälsosammare version av fudge som innehåller dadlar, mandelsmör och mandelmjöl. En fudge som smälter i munnen. Sötman kommer alltså från dadlar och goda fetter fås från mandelsmöret och mandelmjölet. 

Fudge is associated usually with the cream, butter, sugar and chocolate. I made a healthier version of fudge that contains dates, almond butter and almond flour. A fudge that melts in your mouth. The sweetness comes from dates, and good fats is obtained from almond butter and almond flour.


Almond Chocolate Butter Fudge

4 Medjool dates, pitted and chopped
1 dl almond chocolate butter
2-3 tbsp almond flour

Mix all the ingredients in a food processor until smooth. Put the mixture on a parchment paper and press until flat. Put in the fridge for 20-30 minutes. Cut into squares and enjoy. Store in the fridge.


Mandel-Chokladsmör Fudge

4 Medjool dadlar, urkärnade och hackade
1 dl mandel-chokladsmör
2-3 msk mandelmjöl

Blanda alla ingredienser i en matberedare tills slät. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och platta till den. Ställ i kylen i 20-30 minuter. Skär i rutor och njut. Förvara i kylen.

10 comments:

  1. Vilken härlig fudge,det här måste jag göra någon dag:)

    ReplyDelete
  2. Ser verkligen god ut!! Ska testas snart ..
    :)

    ReplyDelete
  3. Måste det vara Medjool-dadlar? Borde det inte gå lika bra med t.ex dadlar från Iran?
    Vill inte stötta Israel, och Medjooldadlarna är ju därifrån. :)

    ReplyDelete
  4. I made them & loved them too!

    I served them with coffee at a dinner party! x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sophie, I'm happy you liked them!

      Delete
  5. How many cups is the almond butter?

    ReplyDelete