Fudge förknippas ju vanligen med grädde, smör, socker och choklad. Jag har gjort en hälsosammare version av fudge som innehåller dadlar, mandelsmör och mandelmjöl. En fudge som smälter i munnen. Sötman kommer alltså från dadlar och goda fetter fås från mandelsmöret och mandelmjölet. 

Fudge is associated usually with the cream, butter, sugar and chocolate. I made a healthier version of fudge that contains dates, almond butter and almond flour. A fudge that melts in your mouth. The sweetness comes from dates, and good fats is obtained from almond butter and almond flour.


Almond Chocolate Butter Fudge

4 Medjool dates, pitted and chopped
1 dl almond chocolate butter
2-3 tbsp almond flour

Mix all the ingredients in a food processor until smooth. Put the mixture on a parchment paper and press until flat. Put in the fridge for 20-30 minutes. Cut into squares and enjoy. Store in the fridge.


Mandel-Chokladsmör Fudge

4 Medjool dadlar, urkärnade och hackade
1 dl mandel-chokladsmör
2-3 msk mandelmjöl

Blanda alla ingredienser i en matberedare tills slät. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och platta till den. Ställ i kylen i 20-30 minuter. Skär i rutor och njut. Förvara i kylen.