Jag försöker bäst det går att använda massan som blir över när jag gör juice. Denna gång blev det morotskaka med kokosglasyr. Jag använde inget sötningsmedel, men om man vill att de skall vara sötare, kan man tillsätta t.ex. hackade dadlar eller dadelsirap. 

I try the best I can to use the pulp when I make juice. This time I made carrot cake with coconut frosting. I used no sweetener, but if you want them to be sweeter, you can add eg chopped dates or date syrup.


Carrot Cake with Coconut Glaze (using carrot pulp)

3 dl carrot pulp from juicing
4 tbsp desiccated coconut
1 tsp cinnamon
1/4 tsp cardamom
water, if needed

Mix everything together in a bowl. If the mixture is dry, add some water. Press the mixture firmly into a baking dish lined with parchment paper. Put in the freezer. Melt coconut butter and drizzle on the cake. Put back in the freezer for 30-60 minuter before cutting into squares. Store in the fridge.

If you like them sweeter add chopped dates, dat syrup, or maple syrup/agave.


Morotskaka med kokosglasyr (av morotsmassa)

3 dl morotmassa från juice
4 msk kokosflingor
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
vatten, om det behövs

Blanda allt tillsammans i en skål. Om blandningen är torr, tillsätt lite vatten. Tryck blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Ställ i frysen. Smält kokossmör och stänk på kakan. Ställ tillbaka i frysen i 30-60 minuter. Skär i rutor. Förvara i kylen.