A moist, gluten free cake with raspberries and blueberries. I chose to add almond extract because I think it goes so well with berries, especially raspberries. I had a bag of coconut sugar flavored with ginger and it gave the cake a hint of ginger. Yum!
Berry Almond Cake
0,5 dl coconut oil, melted
1,5 dl coconut-ginger sugar (coconut sugar or brown sugar
can also be used)
1 egg
0,5 dl quark
1,5 dl oat flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
1/4 tsp almond extract
pinch of salt
1-1,5 dl berries
Stir together coconut oil and sugar. Add the egg and stir
well. Add the quark, flours, baking powder, cinnamon, almond extract and salt.
Stir until combined. Pour the batter into a parchment paper lined baking tin.
Top with berries and press them slightly into the batter. Bake at 175 C for
about 30 minutes. Let cool.
Bär-Mandelkaka
0,5 dl kokosolja, smält
1,5 dl kokos-ingefärasocker (kokossocker eller farinsocker
kan också användas)
1 ägg
0,5 dl kvarg
1,5 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1/4 tsk mandelextrakt
nypa salt
1-1,5 dl bär
Rör ihop kokosolja och socker. Tillsätt ägget och rör om
väl. Tillsätt kvarg, mjöl, bakpulver, kanel, mandelextrakt och salt. Rör om
tills allt är blandat. Häll smeten i en bakplåtspappesklädd bakform. Toppa med
bär och pressa dem lätt i smeten. Baka vid 175 C för ca 30 minuter. Låt svalna.
5 Comments
Ser fin ut,och allt med bär är gott:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteVad spännande - och gott - det låter! Vad tror du jag kan ersätta kvargen med om jag önskar göra den mjölkfri? Havreyoghurt kanske? Eller behöver det vara kvarg med högre fetthalt? Fortsatt fin söndag kväll till dig.
ReplyDeleteTack Annelie. Du kan bra använda havreyoghurt. Ha en fin kväll du också!
DeleteTack så mycket :)
Delete