En saftig, glutenfri kaka med hallon och blåbär. Jag valde att tillsätta mandelextrakt för jag tycker att det passar så bra ihop med bär, framförallt med hallon. Jag hade en påse kokossocker med smak av ingefära och den gav kakan en ton av ingefära. Gott!

A moist, gluten free cake with raspberries and blueberries. I chose to add almond extract because I think it goes so well with berries, especially raspberries. I had a bag of coconut sugar flavored with ginger and it gave the cake a hint of ginger. Yum!


Berry Almond Cake

0,5 dl coconut oil, melted
1,5 dl coconut-ginger sugar (coconut sugar or brown sugar can also be used)
1 egg
0,5 dl quark
1,5 dl oat flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
1/4 tsp almond extract
pinch of salt
1-1,5 dl berries

Stir together coconut oil and sugar. Add the egg and stir well. Add the quark, flours, baking powder, cinnamon, almond extract and salt. Stir until combined. Pour the batter into a parchment paper lined baking tin. Top with berries and press them slightly into the batter. Bake at 175 C for about 30 minutes. Let cool.


Bär-Mandelkaka

0,5 dl kokosolja, smält
1,5 dl kokos-ingefärasocker (kokossocker eller farinsocker kan också användas)
1 ägg
0,5 dl kvarg
1,5 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1/4 tsk mandelextrakt
nypa salt
1-1,5 dl bär

Rör ihop kokosolja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt kvarg, mjöl, bakpulver, kanel, mandelextrakt och salt. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en bakplåtspappesklädd bakform. Toppa med bär och pressa dem lätt i smeten. Baka vid 175 C för ca 30 minuter. Låt svalna.