Att jag gillar bröd är ingen hemlighet. Jag bakar gärna
själv mitt bröd och då gärna på surdeg. Jag gillar surdegsbröd, för de får ett
tuggmotstånd som jag vill att bröd har, de får en god, aningen syrlig smak och
håller längre än vanligt bröd.
Jag brukar baka mina surdegsbröd enligt Chad Robertsons
recept och bok, Tartine Bread. Jag har testat många av hans recept och har
aldrig blivit besviken. Jag har dessutom bakat bullar, wienerbröd, munkar,
våfflor och kaka på surdeg. Alla med lyckade resultat.
Jag vet att många, innan de testat att baka med surdeg,
tycker att det låter krångligt och att det är tidskrävande. Men jag kan berätta
att det är värt varenda minut. Du får ett bröd du själv bakat, som inte
innehåller tillsatsämnen eller andra konstiga ämnen.
Idag finns det färdig startkultur att köpa om man inte vill
göra allt själv från grunden. T.ex. genom surdeg.com kan du beställa hem en
startkultur och du får dessutom recept på köpet. På sidan finns det även tips
om hur du bakar glutenfritt surdegsbröd. Vad väntar du på :) Testa att baka surdegsbröd, för du kommer inte att bli besviken!
It’s not a secret that I like bread. I like to bake my own bread
and I usually bake my bread using sourdough. I like sourdough bread, because
they get a bite that I want to have in bread, they get a delicious, slightly
tart flavor and last longer than regular bread.
I usually bake my sourdough bread according to Chad
Robertson's recipes and book, Tartine Bread. I have tested many of his recipes
and have never been disappointed. I have also baked buns, Danish pastry,
donuts, waffles and cake on sourdough. And they have all been delicious.
I know that many, before they try to bake with sourdough,
think it sounds complicated and it is time consuming. But I can tell you it's
worth every minute. You get a bread you baked that does not contain additives
or other strange substances.
Today, you can buy a starter if you do not want to do it all
yourself from scratch. One site is surdeg.com, where you can order a starter
and you also get recipes for free. The site gives also tips on how to bake
gluten-free sourdough bread. What are you waiting for :) Try to bake sourdough bread, for you will not be
disappointed!
I sammarbete med surdeg.com
In cooperation with surdeg.com
13 Comments
gahhhh önskar att jag fick smaka mums vackert är det med : )) kram på dig finis/ Sofia
ReplyDeleteTack snälla du! Ha en fin dag, kram!
DeleteDu tänker inte lägga upp hur du startar en surdeg och gärna recept på detta brödet? Ser gudomligt ut! Jag har så svårt för att hålla liv i surdegen. Den startar bra 1-2:a dagen, men sen händer inget :-( Sen tycker jag det är så svårt att veta HUR mycket man ska mata den med!
ReplyDeleteI texten finns det en länk till hur jag bakar mina surdegsbröd. Det står "recept" :)
DeleteJag brukar mata mina med några matskedar vatten och sedan mjöl att det blir en lös deg.
Åh, tack! Det hade jag missat. Ska verkligen testa detta. Ser helt underbart ut :-)
DeleteVilken fin bröd:) Surdegsbröd är nog så gott:)
ReplyDeleteTack så mycket! Ja, visst är det gott.
DeleteSurdegsbröd är så gott! Lite pyssel att baka eget dock.
ReplyDeleteJa, verkligen gott. Men värt mödan :)
DeleteI, like you, love, love sourdough bread & especially spelt sourdough, my husband does too! These are georgous sourdough breads. I eat them a lot, but never made one at home though! :)
ReplyDeleteThank you Sophie!
DeleteThat looks like a proper sourdough!! Well done!
ReplyDeleteThanks, it was good!
Delete