Saturday, June 21, 2014

Licorice Lemon Chia Pudding

Det här är en chiapudding som passar bättre till dessert än frukost. Eller varför inte om man vill ha lakrits genast på morgonen :) Fräsch av citron och lakritsen tillför sälta.

This is a chia pudding that suits better for dessert than breakfast. Or why not if you want licorice immediately in the morning :) Fresh of the lemon and licorice adds saltiness.


Licorice Lemon Chia Pudding

2 dl almond milk
2,5 tbsp chia seeds
2 tsp licorice powder
fresh lemon juice after taste
vanilla

Mix everything in a bowl and put in the fridge for a couple of hours or overnight. Stir after a while to avoid the seeds from sticking to each other.


Lakrits Citron Chiapudding

2 dl mandelmjölk
2,5 msk chiafrön
2 tsk lakritspulver
färsk citronsaft efter smak
vanilj

Blanda allt i en skål och lägg i kylen ett par timmar eller över natten. Rör om efter ett tag för att undvika att fröna fastnar vid varandra.

12 comments:

  1. Vilken interessant smak för chia pudding,säkert gott:)

    ReplyDelete
  2. Älskar både chiapudding och lakrits!

    ReplyDelete
  3. chiapudding är ju sååå gott! Min favvo är med kokosmjölk! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kokosmjölk är gott i chiapudding! Kram

      Delete
  4. Men skojar du?! Fru M sitter dreglande framför skärmen och kan knappast tro sina ögon!!! Där har du en som är galen i lakrits (och citron):) Pulver finns hemma, men inte mandelmjölk - tror du det funkar med vanlig komjölk eller blir det inte lika gott kanske?
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, inget skämt det här ;) Ja, vanlig mjölk funkar fint. Kram!

      Delete