Jag har aldrig ätit churros, men hade en aning om att de påminner om munkar. Och, ja visst blev de goda. De är godast nygräddade.

I have never eaten churros, but I had a clue that they resemble donuts. And, yes, they were good. They taste best freshly made.


Easy Churros 
(adapted from justataste.com)

2 dl water
1,5 tbsp sugar
0,5 tsp salt
2 tbsp vegetable oil
2,5 dl flour

coating
1 dl sugar
1,5 tsp cinnamon

2 l vegetable oil

In a small saucepan over medium heat, whisk together the water, sugar, salt and vegetable oil. Bring the mixture to a boil then remove it from the heat. Stir in the flour, mixing until it forms a ball.

Heat the vegetable oil in a large, heavy-bottomed pot set over medium-high heat until it reaches 190 C. Transfer the dough to a cloth pastry bag or heavy-duty plastic bag fitted with a large star tip.

Pipe the dough over the pot of oil to a length of about 10 cm, then using scissors, cut it so it releases into the oil. (Stand back to avoid any splatters.) Pipe two to three churros into the oil at a time, frying them until they're golden brown and cooked through. Transfer the churros to a paper towel-lined plate to drain for 2 minutes, then roll them in the cinnamon-sugar mixture. Repeat the frying and coating process with the remaining dough.


Enkla Churros

2 dl vatten
1,5 msk socker
0,5 tsk salt
2 msk vegetabilisk olja
2,5 dl mjöl

att rulla i
1 dl socker
1,5 tsk kanel

2 l vegetabilisk olja

I en liten kastrull på medelvärme, vispa ihop vatten, socker, salt och vegetabilisk olja. Låt blandningen koka upp och ta sedan bort den från värmen. Rör i mjölet, blanda tills den bildar en boll.

Värm oljan i en stor, tjockbottnad kastrull inställd på medelhög värme tills den når 190 C. Överför degen till en spritspåse eller en kraftig plastpåse försedd med en stor stjärntyll.

Spritsa degen ovanför oljan till en längd av ca 10 cm, sedan med hjälp av en sax, klipp den så att den faller i oljan. (Stå tillbaka för att undvika stänk.) Fritera 2-3 churros i oljan samtidigt, fritera dem tills de är gyllenbruna och genomstekta. Överför churros till en tallrik som är klädd med hushållspapper, låt rinna av i 2 minuter, rulla dem sedan i kanel-socker blandningen. Upprepa med resterande deg.