When it comes to vegetarian patties, my favourites are made of millet or quinoa. But even bean patties are good. It's good to cook extra quinoa / millet while you are at it, so you can make patties with the leftovers. Today's patties have got a taste of pesto.
Millet Pesto Burgers
3,5 dl vegetable broth or water (1 1/2 cup)
0,5 dl millet, rinsed (1/4 cup)
1/8 tsp salt
1 onion, finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
1-2 tbsp pesto
sea salt
freshly ground black pepper
Add millet into boiling broth (or water) with salt. Reduce
heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add
water if needed. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes. Let
cool to room temperature, takes about 20 minutes. Stir in onion, garlic, pesto
and season to taste. With wet hands form into burgers. Put the burgers on a
parchment paper lined baking sheet. Bake in 175 C for 20-25 minutes.
Hirs Pesto Burgers
3,5 dl grönsaksbuljong eller vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 msk pesto
salt
nymalen svartpeppar
Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten) med salt. Sänk
värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberas, 25-30 minuter.
Tillsätt vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå täckt i 10 minuter.
Låt svalna till rumstemperatur, tar ca 20 minuter. Rör i lök, vitlök, pesto och
krydda efter smak. Med våta händer forma till hamburgare. Lägg dem på en
bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.
7 Comments
Alltså jag måste bli bättre på veg-biffar, de jag har gjort hittills kan inte direkt passera som bjudmmat!
ReplyDeleteOm du vill imponera på gästerna, så då är det här receptet för dig :)
DeleteJag har hirs i skåpet, så kanske gör jag biffar med din recept:)
ReplyDeleteJa, testa gärna!
DeleteMen du, det här låter gott. Hirs har jag inte provat tidigare. Härligt!
ReplyDeleteTack snälla!
DeleteVad gott det låter. Något att prova!
ReplyDelete