Att göra egna tortilla är väldigt enkelt och fort går det också. Snabbare än om du skulle gå till butiken och köpa färdiga :) och utan alla tillsatsämnen som de köpta innehåller.

To make your own tortilla is very easy and also very quick. You can make them faster than if you were to go to the store and buy ready ones :) and without all the additives the store bought contains.


Rye Tortilla
8 tortillas

5 dl flour (2 cups), I used a mixture of rye, whole wheat and buckwheat flour
0,5 tsp salt
1 3/4 dl water (3/4 cup)
3 tbsp olive oil

In a bowl, combine flour and salt. Stir in water and oil, and knead, adding a little flour or water if needed to achieve a smooth dough. Let rest for 5 minutes.
Divide dough into eight pieces. On a lightly floured surface, roll each piece into a thin circle. In a large nonstick skillet, cook tortillas over medium heat for 1 minute on each side or until lightly browned.


Råg Tortilla
8 tortillas

5 dl mjöl (jag använde en blandning av råg, fullkorn och bovetemjöl)
0,5 tsk salt
1 3/4 dl vatten
3 msk olivolja

I en skål, kombinera mjöl och salt. Rör i vatten och olja, och knåda, tillsätta lite mjöl eller vatten om det behövs för att uppnå en smidig deg. Låt vila i 5 minuter.

Dela degen i åtta bitar. På ett lätt mjölat bakbord, kavla varje bit till en tunn cirkel. I en nonstick stekpanna, grädda tortillas över medelvärme i 1 minut på varje sida eller tills lätt brynt.