Saturday, March 8, 2014

Roasted Chickpeas

Ett gott snack som man kan enkelt göra själv. Krydda enligt smak och tycke.

A good snack that you can easily do yourself. Season according to taste and liking.


Roasted Chickpeas

1 can chickpeas
1,5 tbsp olive oil
salt

Preheat the oven to 200C. Drain the chickpeas in a strainer and rinse with water. Spread the chickpeas on a paper towl, and use another paper towel to gently press and absorb the water off the peas. Remove the skin from the chickpeas.

Drizzle olive oil over the chickpeas and sprinkle with salt. Roast for about 30 minutes until they are crunchy.



Rostade Kikärtor

1 burk kikärtor
1,5 msk olivolja
salt

Sätt ugnen på 200C. Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten. Lägg dem på ett papper och använd ett till papper för att trycka och absorbera vattnet från ärtorna. Ta bort skinnet från dem. Ringla olivolja över kikärtorna och strö över salt. Rosta i ca 30 minuter tills de är knapriga.

20 comments:

  1. I love roasted chickpeas! This looks delicious! Have you ever tried it with cauliflower and mixed with a bit of curry too? Så godt ;-)
    Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! No, I have never tried that, but it sounds great, thanks for the tip.

      Delete
  2. åhhhh du är så påhittig : ) låter urgott♥ kram Sofia

    ReplyDelete
  3. Rostade kikärter glömmer jag lätt bort, det är ju så gott! Tack för påminnelsen! Spiskummin och paprika är gott att krydda med tycker jag. Smakar grillat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är mycket gott. Jag kan tänka mig att spiskummin också blir gott.

      Delete
  4. Rostade kikärter är jättegoda:) jag brukar tillsättä kryddor också:)

    ReplyDelete
  5. Vi gör själva men har köpt några gånger i Indien... där är de hot, hot, hot haha! :))

    ReplyDelete
  6. Det här ger minnen från min resa till Pakistan där vi ofta fick just detta snacks. Gott!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag kan tänka mig att där äts sådana här mycket!

      Delete
  7. Jaha, jag trodde man gjorde det med torkade kikärtor. Är det så här enkelt måste jag testa! Ett supergott snacks tycker jag.

    ReplyDelete
  8. Jag prövade detta idag, det blev fantastiskt gott! Smaksatte endast med salt och fick en smak som påminde om popcorn. Passade mig perfekt! Tack för den fina inspirationen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Joanna! Roligt att du gillade dem. Jag tycker också om att bara krydda med salt.

      Delete