Monday, March 10, 2014

Blueberry Chia Pudding

Jag vann för en tid sedan olika bärpulver hos Kjersti. Och jag har flitigt använt dem i raw bollar, i smoothies och nu i chiapudding. Titta gärna in hos Kjersti, hon gör mycket gott och allt är glutenfritt. 

I won some time ago various berry powder from Kjersti. And I have often used them in raw balls, in smoothies, and now in chia pudding. Please visit Kjersti, she makes yummy food, and everything is gluten-free.


Blueberry Chia Pudding

2 dl almond milk
2,5 tbsp chia seeds
2 tsp blueberry powder
vanilla extract / stevia vanilla

Combine all the ingredients in a jar. Put in the refrigerator until set or overnight. Serve with mango.


Blåbär-Chiapudding

2 dl mandelmjölk
2,5 msk chiafrön
2 tsk blåbärspulver
vaniljextrakt / stevia vanilj

Blanda samtliga ingredienser i en burk. Ställ i kylskåp för några timmar eller över natten. Rör om efter någon timme. Servera med mango.

12 comments:

 1. Älskar chia fröna. Äter de nu dagligen och mår ypperligt !
  Kram Gosia

  ReplyDelete
 2. A nutritious pudding bursting with colors and flavor!

  ReplyDelete
 3. Blåbärspulver låter gott:) jag har litet lingonpulver kvar här,som jag fick när jag var i Finland.Din chiapudding ser vacker ut:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, lingopulver blir säkert också gott i chiapudding. Tack!

   Delete
 4. Går det att göra chiapudding med vanlig mjölk, eller måste det vara mandelmjölk? Tycker jag ser det överallt just nu, men det känns lite overkill att köpa mandelmjölk för att testa en grej man inte vet om man gillar... På nåt vis påminner det mig om "kollijox" som gamlemorfar åt när han var trögi magen. Linfrön i vatten o sen katrinplommon till det. Inte gott men effektivt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, du kan använda vilken vätska som helst. Kokosmjölk är också gott att använda. Chiapudding är mycket gott om man frågar mig :)

   Delete
  2. Testade i morses. Det var väl okej, men inte mer. Funderar på om det var blåbärspulvret eller mandelmjölken som gav en fadd smak. Ganska kletigt, jag tycker väl att ska nåt kallas pudding ska det ha mer konsistens. Trollen åt sina med clementin till, det blev visst bra. Men det är en dyr frukost! Ett paket sånna där frön kostade 39:-, ungefär halva paketet gick åt till oss tre. Havregryn ligger bättre till i det läget.

   Delete
  3. Chia är inte det billigaste, men en riktig superfood och man håller sig mätt länge på det. Alla kan inte tycka lika om allt. Vissa har svårt för konsistensen. Att mosa en banan i blandningen ger den en lite annan konsistens. Kanske något du kan testa :)

   Delete