En kaka med lite mera tuggmotstånd pga. mandelmjölet och polentan. Jag gillar den grövre konsistensen kakan får, men samtidigt är den len i smaken av ricottan och fräsch av citrusfrukten. Detta är en kaka jag kommer göra på nytt.  

A cake with a little more bite due to the almond flour and polenta. I like the coarser consistency the cake gets, but at the same time, it's smooth because of the ricotta and fresh due to the citrus fruit. This is a cake I will make again.


Ricotta Almond Mandarin Cake

100 g coconut oil, solid form
100 g coconut sugar
2 eggs
100 g ricotta
100 g almond meal
50 g polenta
1 tsp baking powder
1 mandarin, zest and juice

Stir together coconut oil and coconut sugar. Add the eggs and stir well. Then add the rest of the ingredients and blend until well combined. Pour batter in four silicon molds or into one bigger baking pan. Bake in 175 C for 20-30 minutes. Let cool. Top with ricotta and mandarin segments.


Ricotta Mandel Mandarinkaka

100 g kokosnötolja, fast form
100 g kokossocker
2 ägg
100 g ricotta
100 g mandelmjöl
50 g polenta
1 tsk bakpulver
1 mandarin, skal och saft

Rör ihop kokosolja och kokossocker. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i fyra silikonformar eller i en större bakform. Grädda i 175 C i 20-30 minuter. Låt svalna. Toppa med ricotta och mandarinklyftor.