Friday, February 14, 2014

Chocolate Ricotta Muffins, gluten-free

Nu är vi hemma igen efter 6 dagar i New York. Resan var mycket lyckad, även om vädret var ganska kallt. Solen sken dock varje dag, vilket var trevligt. Vi har ätit mycket gott och jag kommer göra ett inlägg om resan senare. Jag önskar er alla, mina fina vänner, en glad vändag!

Now we are back home after 6 days in New York. The trip was very successful, even though the weather was quite cold. The sun shone, however, every day, which was nice. We have eaten very well and I will make a post about the trip later. I wish you all, my lovely friends, a Happy Valentine's Day!




Chocolate Ricotta Muffins, gf

2 eggs
2,5 dl coconut sugar
1 dl ricotta
0,5 dl almond milk
1,5 dl coconut oil, liquid
2 dl almond flour
1,5 dl buckwheat flour
1 dl cocoa powder
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
chocolate chips, after taste

Stir together eggs and sugar. Add ricotta, almond milk and oil, stir. Then add the rest of the ingredients and blend until everything is combined. Pour the mixture into 12 steady paper muffin cups. Bake them in 180 C for about 15 minutes.


Choklad Ricottamuffins, gf

2 ägg
2,5 dl kokossocker
1 dl ricotta
0,5 dl mandelmjölk
1,5 dl kokosolja , flytande
2 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
chokladbitar, efter smak

Rör ihop ägg och socker. Lägg ricotta, mandelmjölk och olja, rör om. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda tills allt kombineras. Häll blandningen i 12 stadiga pappersmuffinsformar. Baka dem i 180 C i ca 15 minuter.

17 comments:

  1. Men åh, vad gott det låter. Och ser ut! Jag tror jag skulle behöva en veckas semester för att hinna baka allt inspirerande du bjuder på. Sen får jag väl bjuda hem en skolklass som får äta allt ;-) Vad kul att resan var så lyckad - ser fram emot mer läsning. Kram till dig idag, vännen.

    ReplyDelete
  2. Ser fram emot att höra om resan. Härligt recept, tar man bort äggen och så är det ju veganskt! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, och också ricottan om man vill att den är vegan.

      Delete
  3. Gott! Jag ser fram emot ett reseinlägg. Glad alla hjärtans dag!

    ReplyDelete
  4. Men vilka underbara bilder! Muffinsarna låter saftiga och goda också. Ser fram emot att höra mer om din resa! :) Trevlig helg!

    ReplyDelete
  5. Vad goda de ser ut!!! Muffins i alla formar är bara så gott.
    Kram och må gott

    ReplyDelete
  6. Åhh, vilka goda muffins! :) Vad kul att få se bilder och läsa om din resa! Lördagskram

    ReplyDelete
  7. Åh, vilka goda chokladmuffins!
    Ser fram emot att höra och ser mer från din resa!

    ReplyDelete
  8. Vilka goda muffins du gjort. Vad roligt att du varit i New York, det måste vara en spännande stad. Ska bli kul att se bilder därifrån!!

    ReplyDelete