Friday, February 28, 2014

Carrot Cake Quinoa Porridge

Morotskaka till frukost? I grötform då alltså :) Mycket gott och gärna med mycket kanel till. 

Carrot cake for breakfast? Bt that I mean in the hale of porridge :) Very good and I love to add a lot of cinnamon.


Carrot Cake Quinoa Porridge

2 dl quinoa, cooked
1-1,5 dl almond milk or more
one handful of finely grated carrot
cinnamon
vanilla powder / vanilla extract
salt

Put quinoa, almond milk, and grated carrot in a pan and cook on medium heat until the milk is almost absorbed. Add cinnamon, vanilla and salt. Serve with more milk if you like.


Morotskaka Quinoagröt

2 dl quinoa, kokta
1 dl mandelmjölk, eller mer
handfull fint riven morot
kanel
vaniljpulver
salt

Sätt quinoa, mandelmjölk, riven morot i en kastrull och koka på medelhög värme tills mjölken nästan absorberats. Krydda med kanel, vanilj och salt. Servera med mjölk om du vill.

8 comments:

  1. Tack för spännande tips! Ha en bra fredag. Kram Anette

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Önskar dig en fin fredag också, kram!

      Delete
  2. Mmm...låter jättegott med morot och kanel! :)
    ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är lite annorlunda som frukost, men mycket gott. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  3. Jag blir förvirrad; hur mycket mandelmjölk ska man ha i från början innan man eventuellt tillsätter mer? Du har skrivit olika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du kan börja med 1 dl och tycker du att det blir för torrt tar du mera :)

      Delete