Behöver man snabbt bröd är det enkelt att blanda ihop en sconedeg. Denna gång hade jag i lite pesto också. De är så goda nygräddade med smör och ost på och varför inte sylt också.

If you need bread quickly, it's easy to make a scone dough. This time I added a little pesto. They are so good freshly made with butter and cheese and why not jam too.


Pesto Scones

2 dl rolled oats
2 dl multigrain flour
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1/4 dl coconut oil
2 tsp pesto
2 dl water

Mix oats, flour, baking powder, salt together. Then add the oil, pesto and water. Blend everything together. Divide the dough into two, and flatten them into circles on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 225 C for 10-12 minutes.


Pestoscones

2 dl havregryn
2 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1/4 dl kokosolja
2 tsk pesto
2 dl vatten


Blanda havre, mjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt sedan olja, pesto och vatten. Blanda allt tillsammans. Dela degen i två och platta till dem till cirklar på en bakplåtspappers klädd plåt. Skåra bröden med en kniv. Grädda i 225 C i 10-12 minuter.