Friday, January 10, 2014

Pesto Scones

Behöver man snabbt bröd är det enkelt att blanda ihop en sconedeg. Denna gång hade jag i lite pesto också. De är så goda nygräddade med smör och ost på och varför inte sylt också.

If you need bread quickly, it's easy to make a scone dough. This time I added a little pesto. They are so good freshly made with butter and cheese and why not jam too.


Pesto Scones

2 dl rolled oats
2 dl multigrain flour
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1/4 dl coconut oil
2 tsp pesto
2 dl water

Mix oats, flour, baking powder, salt together. Then add the oil, pesto and water. Blend everything together. Divide the dough into two, and flatten them into circles on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 225 C for 10-12 minutes.


Pestoscones

2 dl havregryn
2 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1/4 dl kokosolja
2 tsk pesto
2 dl vatten


Blanda havre, mjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt sedan olja, pesto och vatten. Blanda allt tillsammans. Dela degen i två och platta till dem till cirklar på en bakplåtspappers klädd plåt. Skåra bröden med en kniv. Grädda i 225 C i 10-12 minuter.

11 comments:

  1. Men du så gott! Gillar pesto skarpt!

    ReplyDelete
  2. Kul med pesto i sconesen! Låter som en del av en god helgfrukost :) Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, de här passar bra till helgens frukost.

      Delete
  3. Wow häftigt med pesto i smeten, det måste jag testa : ) varm kram Sofia

    ReplyDelete
  4. Dessa skulle ju passa ypperligt till soppa eller till sallad, mums! Kram

    ReplyDelete
  5. your pesto scones look incredibly tasty, my friend! Great to be enjoyed with a salad or some lovely soup of yours! Yummmmmmm! Xxxx 🎅🎅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Yes, these would be great with soup or salad. Hugs!

      Delete
  6. smart! Ska testa med tapenade och röd pesto! :) http://saralouisespluggkrubb.blogspot.no/

    ReplyDelete