If you need bread quickly, it's easy to make a scone dough. This time I added a little pesto. They are so good freshly made with butter and cheese and why not jam too.
Pesto
Scones
2
dl rolled oats
2
dl multigrain flour
2
tsp baking powder
0,5
tsp salt
1/4
dl coconut oil
2
tsp pesto
2
dl water
Mix
oats, flour, baking powder, salt together. Then add the oil, pesto and water.
Blend everything together. Divide the dough into two, and flatten them into
circles on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 225 C for 10-12
minutes.
Pestoscones
2
dl havregryn
2
dl fullkornsmjöl
2
tsk bakpulver
0,5
tsk salt
1/4
dl kokosolja
2
tsk pesto
2
dl vatten
Blanda
havre, mjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt sedan olja, pesto och
vatten. Blanda allt tillsammans. Dela degen i två och platta till dem till
cirklar på en bakplåtspappers klädd plåt. Skåra bröden med en kniv. Grädda i
225 C i 10-12 minuter.
11 Comments
Men du så gott! Gillar pesto skarpt!
ReplyDeleteJag också :)
DeleteKul med pesto i sconesen! Låter som en del av en god helgfrukost :) Trevlig helg!
ReplyDeleteTack! Ja, de här passar bra till helgens frukost.
DeleteWow häftigt med pesto i smeten, det måste jag testa : ) varm kram Sofia
ReplyDeleteJa, det blir en god smak. Kram
DeleteDessa skulle ju passa ypperligt till soppa eller till sallad, mums! Kram
ReplyDeleteJa, exakt! Kram
Deleteyour pesto scones look incredibly tasty, my friend! Great to be enjoyed with a salad or some lovely soup of yours! Yummmmmmm! Xxxx 🎅🎅
ReplyDeleteThanks! Yes, these would be great with soup or salad. Hugs!
Deletesmart! Ska testa med tapenade och röd pesto! :) http://saralouisespluggkrubb.blogspot.no/
ReplyDelete