Granola är gott att ha på kvarg, men även på smoothies passar den bra. Den här gången blandande jag i jordnötssmör, vilket jag gillar väldigt mycket. Nötsmöret tar ändå inte över smaken, vilket är bra, den ger en hint av jordnötter.

Granola is good to have on quark, but also in smoothies, it works well. This time I mixed in peanut butter, which I like very much. The nut butter doesn't take over taste wise, which is good, it only gives a hint of peanuts.


Peanut Butter Granola

2 dl rolled oats
1,5 dl 4 grain oats
1 dl mixed nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
2 tbsp coconut oil, melted
2 tbsp peanut butter
pinch of salt

1 dl cranberries
0,5 dessicated coconut

Combine everything, except the cranberries and coconut, in a bowl. Pour the mixture on a parchment paper lined baking sheet and bake at 150 C for 25-30 minutes. Stir after 15 minutes. The color should be golden brown. Remove from oven and stir in cranberries and coconut. Cool completely before putting in a container.


Jordnötssmör Granola

2,5 dl havregryn
1,5 dl 4-korns havre
1 dl blandade nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 msk kokosolja, smält
2 msk jordnötssmör
en nypa salt

1 dl tranbär
0,5 dl torkad kokos

Kombinera alla ingredienser, förutom tranbär och kokos, i en skål. Häll blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150C i 25-30 minuter. Rör om efter 15 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och blanda i tranbär och kokos. Låt svalna helt innan du häller blandningen i en burk med lock.