Wednesday, January 15, 2014

Cinnamon Granola

Hemmagjord granola gör jag titt som tätt. Den är så mycket godare än butikens och du kan själv välja dina favorit ingredienser. Jag gillar att ha kanel i min granola och ofta har jag också i kokos. Med denna gång uteslöt jag faktiskt kokosen, gott så här också.

I make homemade granola regularly. It is so much tastier than store bought and you can choose your favorite ingredients. I like having cinnamon in my granola, and often I have also coconut. By this time I actually excluded the coconut, but it was still good.


Homemade Cinnamon Granola

2,5 dl rolled oats
1 dl mixed nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
2 tbsp flaxseeds
3 tbsp coconut oil, melted
1,5 tbsp agave nectar (or honey)
1/8 tsp salt
o,5 tsp cinnamon or more

1 dl cranberries

Combine everything, except the cranberries, in a bowl. Pour the mixture on a parchment paper lined baking sheet and bake at 150C for 25-30 minutes. Stir after 15 minutes. The color should be golden brown. Remove from oven and stir in cranberries. Cool completely before putting in a container.


Kanelgranola

2,5 dl havregryn
1 dl blandade nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 msk linfrön
3 msk kokosolja, smält
1,5 msk agave nektar (eller honung)
1/8 tsk salt
0,5 tsk kanel eller mer

1 dl tranbär

Kombinera allt, förutom tranbär, i en skål. Häll blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150C i 25-30 minuter. Rör om efter 15 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och blanda i tranbär. Låt svalna helt innan du häller blandningen i en burk med lock.

14 comments:

  1. Absolutely yummy and healthy!
    kisses!

    ReplyDelete
  2. Jag måste snart göra egen granola igen. Jag älskar kanelsmak och då äter jag faktiskt gärna frukost, vägrare som jag är annars. Men numera måste jag för magens skull. Kram och tack för gott recept. Igen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så gott att toppa kvarg/yoghurt med granola. Hoppas din mage mår bättre. Kram och tack!

      Delete
  3. Här är en till som gillar med kanel i, nötter är alltid en given ingrediens.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, nötter vill jag också ha i! Kram

      Delete
  4. Hej Katarina.
    Tack för en super trevlig recept. Uhmm kan nästan känna lukten av kanel och rostade kärnor. Hoppet är väl i det nya året och 2014 har en hel del underbara upplevelser i beredskap för dig. STORT kram:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Mette! Tack och jag önskar dig ett fint år. Varm kram!

      Delete
  5. jag har funderat ganska länge på att prova göra min egen granola....det låter så gott så vad hindrar mig.? Ingen aning faktiskt. Jag tror att jag måste prova. Tack för ditt recept. Kram Anette

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir så gott med egen och så är det väldigt enkelt att göra också. Testa gärna. Kram

      Delete
  6. Hemmagjord granola är absolut godast! Gillar också med smak av kanel. Och kardemumma.

    ReplyDelete