A gluten-free porridge made of buckwheat kernels.
Buckwheat
Chia Porridge
1
dl buckwheat kernels
2
dl water
1
dl almond milk or more
2
tbsp chia
1
pear, chopped
cardamom
salt
vanilla
topping
of your choice
Soak
buckwheat in water overnight. Rinse and drain in the morning. Put the
buckwheat, milk, chia, pear, cardamom and salt in a blender and mix until
smooth and creamy. Add some sweetener if you want. Pour into a bowl and top
with fruit, berries, seeds...
Bovete Chiagröt
1
dl bovetekärnor
2
dl vatten
1
dl mandelmjölk eller mer
2
msk chiafrön
1
päron, hackad
kardemumma
salt
vanilj
topping
av ditt val
Blötlägg
bovete i vatten över natten. Skölj och torka på morgonen. Sätt bovete, mjölk,
chia, päron, kardemumma och salt i en mixer och blanda tills slät och krämig.
Lägg till lite sötningsmedel om du vill. Häll i en skål och toppa med frukt,
bär, frön...
7 Comments
So beautiful.
ReplyDeleteVackert! God fortsättning på dig, hoppas att ni hade ett fint slut på det gågna året!
ReplyDeleteBovetegröt är så otroligt gott och vilket vacker porslin!
ReplyDeleteTack snälla du!
Deletevackert och gott med gröt kram fina du frpn Sofia i Helsingborg
ReplyDeleteTack Sofia och kram!
DeleteLåter så gott Katarina!
ReplyDelete