En glutenfri gröt gjord på bovetekärnor. 

A gluten-free porridge made of buckwheat kernels.



Buckwheat Chia Porridge

1 dl buckwheat kernels
2 dl water
1 dl almond milk or more
2 tbsp chia
1 pear, chopped
cardamom
salt
vanilla

topping of your choice

Soak buckwheat in water overnight. Rinse and drain in the morning. Put the buckwheat, milk, chia, pear, cardamom and salt in a blender and mix until smooth and creamy. Add some sweetener if you want. Pour into a bowl and top with fruit, berries, seeds...


Bovete Chiagröt

1 dl bovetekärnor
2 dl vatten
1 dl mandelmjölk eller mer
2 msk chiafrön
1 päron, hackad
kardemumma
salt
vanilj

topping av ditt val

Blötlägg bovete i vatten över natten. Skölj och torka på morgonen. Sätt bovete, mjölk, chia, päron, kardemumma och salt i en mixer och blanda tills slät och krämig. Lägg till lite sötningsmedel om du vill. Häll i en skål och toppa med frukt, bär, frön...