Speculoos butter has the flavor of cinnamon and I think it fits nicely into a cake that can be served on Christmas. If you do not have speculoos butter, don't worry, I have the recipe on how to make your own :)
Speculoos
Butter Bundt Cake
3
dl sugar
125
g butter, room temp
1
1/4 dl speculoos cookie butter
2
eggs, room temp
3
3/4 dl flour
1
tsp baking powder
1/4
tsp salt
0,5
dl milk, room temp
Preheat
the oven to 175 C. Prepare 4 small bundt pans or one bigger pan by greasing and
flouring the pans.Cream together sugar, butter, speculoos butter in a mixer
until light and fluffy. Add eggs one at a time, blending well after each
addition. Add the flour, baking powder, salt alternatively with the milk.
Spread into prepared pans. Bake for about 35-40 minutes for smaller cakes and
1h 15 minutes for a bigger cake. Remove from oven, let cool for 15 minutes and
then invert and let cool completely.
Speculoossmörkaka
3
dl socker
125
g smör, rumstemp.
1
1/4 dl speculoossmör
2
ägg, rumstemp.
3
3/4 dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
1/4
tsk salt
0,5
dl mjölk, rumstemp
Värm
ugnen till 175 C. Förbered 4 små sockerkakaformar eller en större form genom
att smörja och mjöla dem. Vispa ihop socker, smör, speculoossmör tills ljust
och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget, blanda väl efter varje tillsats. Tillsätt
mjöl, bakpulver, salt och mjölk. Häll smeten i formarna. Grädda i ca 35-40 minuter
för mindre kakor och 1h 15 minute för en större kaka. Ta ut ur ugnen, låt
svalna i 15 minuter och vänd sedan på kakan och låt svalna helt.
8 Comments
The ideal festive cake for Christmas!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks Lenia! Hugs.
DeleteSnygg kaka:) Skulle mycket gärna få stå på mitt julbord!
ReplyDeleteTack!
DeleteLåter spännande. Har aldrig hört talas om det tidigare. Ha en fin fredag!
ReplyDeleteSpeculoos is my favorite, this looks wonderful!
ReplyDeleteYes, it's yummy :) Thank you Chris.
DeleteVad fint du har dekorerat kakan. Den ser mycket inbjudande ut! Kram
ReplyDelete