Thursday, December 19, 2013

Mulled Wine, alcohol free

Det går väldigt  enkelt att göra en snabbversion av egen glögg. Har du saft hemma och kryddor så är du nästan klar :) Om man vill ha alkohol i, så är det bara att tillsätta det efter smak. 

It is very easy to do a quick version of your own made mulled wine. If you have juice at home and spices, you're almost done :) If you want alcohol in it, then just add it to taste.


Mulled Wine, alcohol free

6 dl black currant juice
20 cloves
2 cinnamon sticks
peel from 1 orange
1/4 tsp cardamom or after taste

Put all ingredients in a pan. Heat until warm and then turn off the heat and let sit for a couple of hours or overnight. When it's time to serve heat up the mulled wine and pour in cups and add som raisins and almonds.


Glögg, alkoholfri

6 dl svartvinbärssaft
20 kryddnejlika
2 kanelstänger
skal från 1 apelsin
1/4 tsk kardemumma eller efter smak

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Värm tills varm och stäng sedan av värmen och låt stå i ett par timmar eller över natten. När det är dags att servera värm upp glöggen och häll i muggar med  några russin och mandel.

10 comments:

  1. Lämmin glögi on ihanaa talvijuomaa. Glögissäsi on tosi ihanat maut.:)

    ReplyDelete
  2. Låter gott med svartvinbärsjuice i. Ha en fin kväll!

    ReplyDelete
  3. Vilket bra tips! Njut nu och ha de gott, kram!

    ReplyDelete
  4. Det är godast att göra egen glögg så kan man göra den lagom söt. Vi brukar krydda äpplemust för det älskar barnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äppelmust låter gott, det har jag aldrig testat!

      Delete
  5. I loved drinking this when I was on antibiotics,... It was fantasticly tasty! :) Now, I drink it too, without the antibiotics! ;) Ha!

    ReplyDelete