Spenat och ricotta är min favoritfyllning i pasta eller grönsaker. I dagen maträtt har jag fyllt aubergineskivor med den fyllningen och toppat med en tomatsås. Verkligen gott! Inspirationen till receptet kommer från Good Food Magazine.

Spinach and ricotta is my favorite filling for pasta and vegetables. In this dish I have filled eggplant slices with that filling and topped with tomato sauce. Really good! Inspiration for this recipe comes from Good Food Magazine.


Aubergine Rolls with Spinach and Ricotta

2 aubergine, cut into thin slices lengthways
2 tbsp olive oil
500 g spinach
250 g ricotta
nutmeg
salt
pepper
350 g tomato sauce
1 dl grated cheese

Heat oven to 200C. Brush both sides of the aubergine slices with oil, then lay on a large baking sheet. Bake for 15 mins until tender, turning once.
Meanwhile, put the spinach in a large colander and pour over a kettle of boiling water to wilt. Cool, then squeeze out the excess water, so that it is dry. Mix with the ricotta, nutmeg and plenty of seasoning.
Dollop a spoonful of the cheesy spinach mix in the centre of each aubergine slice, fold over to make a parcel and lay, sealed-side down, in an ovenproof dish. Pour over tomato sauce, sprinkle with cheese, and bake for 20-25 mins until golden and piping hot.


Auberginerullar med Spenat och Ricotta

2 aubergine, skurna i tunna skivor på längden
2 msk olivolja
500 g spenat
250 g ricotta
muskot, mald
salt
peppar
350 g tomatsås
1 dl riven ost

Värm ugnen till 200C. Pensla båda sidor av aubergineskivorna med olja, lägg dem på en plåt. Baka i 15 minuter tills de är mjuka, vänd en gång.
Samtidigt lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt svalna, pressa sedan ut överflödigt vatten, så att spenaten är torr. Blanda med ricotta, muskot och kryddor.

Lägg en skedfull av ost-spenatblandningen i mitten av varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg skarvsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll över tomatsås, strö över ost och grädda i 20-25 minuter tills gyllene och rykande het.