Spenat och ricotta är min favoritfyllning i pasta eller grönsaker. I dagen maträtt har jag fyllt aubergineskivor med den fyllningen och toppat med en tomatsÃ¥s. Verkligen gott! Inspirationen till receptet kommer frÃ¥n Good Food Magazine.

Spinach and ricotta is my favorite filling for pasta and vegetables. In this dish I have filled eggplant slices with that filling and topped with tomato sauce. Really good! Inspiration for this recipe comes from Good Food Magazine.


Aubergine Rolls with Spinach and Ricotta

2 aubergine, cut into thin slices lengthways
2 tbsp olive oil
500 g spinach
250 g ricotta
nutmeg
salt
pepper
350 g tomato sauce
1 dl grated cheese

Heat oven to 200C. Brush both sides of the aubergine slices with oil, then lay on a large baking sheet. Bake for 15 mins until tender, turning once.
Meanwhile, put the spinach in a large colander and pour over a kettle of boiling water to wilt. Cool, then squeeze out the excess water, so that it is dry. Mix with the ricotta, nutmeg and plenty of seasoning.
Dollop a spoonful of the cheesy spinach mix in the centre of each aubergine slice, fold over to make a parcel and lay, sealed-side down, in an ovenproof dish. Pour over tomato sauce, sprinkle with cheese, and bake for 20-25 mins until golden and piping hot.


Auberginerullar med Spenat och Ricotta

2 aubergine, skurna i tunna skivor på längden
2 msk olivolja
500 g spenat
250 g ricotta
muskot, mald
salt
peppar
350 g tomatsås
1 dl riven ost

Värm ugnen till 200C. Pensla båda sidor av aubergineskivorna med olja, lägg dem på en plåt. Baka i 15 minuter tills de är mjuka, vänd en gång.
Samtidigt lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt svalna, pressa sedan ut överflödigt vatten, så att spenaten är torr. Blanda med ricotta, muskot och kryddor.

Lägg en skedfull av ost-spenatblandningen i mitten av varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg skarvsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll över tomatsås, strö över ost och grädda i 20-25 minuter tills gyllene och rykande het.