Chokladsmakande muffins med kaffe i smeten. Jag tycker att man inte smakar kaffet, utan det förhöjer chokladsmaken. Gräddfilen ger saftighet till muffinsen och även olja bidrar med saftighet. Enkla och goda muffins. Ha en fin dag!

Chocolate-flavored muffins with coffee in the batter. I think you don't taste the coffee, but it enhances the chocolate flavor. The sour cream gives the muffins moistness and the oil also contributes to moistness. Simple and delicious muffins. Have a nice day!


Chocolate Coffee Muffins

10 pcs


1 large egg

1 1/4 dl light brown sugar

20 ml vegetable oil

20 g butter, melted

1 tsp vanilla extract

0.5 dl sour cream, at room temperature

2 dl all-purpose flour

0.5 dl cocoa powder

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

3/4 dl hot brewed coffee


Preheat the oven to 175°C. In a bowl, stir together the egg and sugar until well combined. Next add the vegetable oil, butter, vanilla extract, and sour cream. Stir until well incorporated. Add the dry ingredients and coffee. Pour the batter into muffins cups and bake for 10-15 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely. Decorate with melted chocolate. 



Choklad-Kaffemuffins

10 st


1 stort ägg

1 1/4 dl ljust farinsocker

20 ml matolja

20 g smält smör

1 tsk vaniljextrakt

0,5 dl gräddfil, rumstempererad

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

3/4 dl varmt bryggt kaffe


Värm ugnen till 175 °C. Blanda ägg och socker i en bunke tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan matolja, smör, vaniljextrakt och gräddfil. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och kaffet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Dekorera med smält choklad.