Chocolate Coffee Muffins
10 pcs
1 large egg
1 1/4 dl light brown sugar
20 ml vegetable oil
20 g butter, melted
1 tsp vanilla extract
0.5 dl sour cream, at room temperature
2 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
3/4 dl hot brewed coffee
Preheat the oven to 175°C. In a bowl, stir together the egg and sugar until well combined. Next add the vegetable oil, butter, vanilla extract, and sour cream. Stir until well incorporated. Add the dry ingredients and coffee. Pour the batter into muffins cups and bake for 10-15 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely. Decorate with melted chocolate.
Choklad-Kaffemuffins
10 st
1 stort ägg
1 1/4 dl ljust farinsocker
20 ml matolja
20 g smält smör
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl gräddfil, rumstempererad
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
3/4 dl varmt bryggt kaffe
Värm ugnen till 175 °C. Blanda ägg och socker i en bunke tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan matolja, smör, vaniljextrakt och gräddfil. Rör tills allt är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och kaffet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Dekorera med smält choklad.
0 Comments