Jag har förälskat mig i kokossocker och gillar kolasmaken den ger till bakverk. Det är dessutom nyttigare än vitt socker och har ett lägre GI. 

I have fallen in love with coconut sugar and the caramel like flavor it gives to baked goods. It is also better than white sugar and has a lower GI.


Sticky Cake with Coconut sugar and Chocolate

100 g butter
2,5 dl coconut sugar
2 eggs
1 dl almond meal
1 dl whole wheat flour
0,5 tsp baking powder
2 tsp vanilla
50 g dark chocolate, chopped

Mix together the room temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Fill a baking sheet lined oven dish with batter and bake at 175 degrees about 22-25 minutes. Let cool and cut into small pieces.



Kladdkaka med Kokossocker och Choklad

100 g smör
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad, hackad

Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Låt svalna och skär i små bitar.