Wednesday, October 30, 2013

Sticky Cake with Coconut sugar and Chocolate

Jag har förälskat mig i kokossocker och gillar kolasmaken den ger till bakverk. Det är dessutom nyttigare än vitt socker och har ett lägre GI. 

I have fallen in love with coconut sugar and the caramel like flavor it gives to baked goods. It is also better than white sugar and has a lower GI.


Sticky Cake with Coconut sugar and Chocolate

100 g butter
2,5 dl coconut sugar
2 eggs
1 dl almond meal
1 dl whole wheat flour
0,5 tsp baking powder
2 tsp vanilla
50 g dark chocolate, chopped

Mix together the room temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Fill a baking sheet lined oven dish with batter and bake at 175 degrees about 22-25 minutes. Let cool and cut into small pieces.



Kladdkaka med Kokossocker och Choklad

100 g smör
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad, hackad

Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Låt svalna och skär i små bitar.

28 comments:

  1. Gott, var hittar man kokossocker?kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de blev mycket goda! Jag har köpt kokossocker i en hälsokostaffär, men titta på Kjerstis kommentar, hon har många bra tips. Kram

      Delete
  2. Precis, var hittar man sockret? Och hur får du dina bilder så ljusa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se vad jag svarat Diana :) Jag använder en liten fotostudio med inbyggda lampor, så det är orsaken till mina ljusa bilder.

      Delete
  3. Visst är kokossocker härligt! Jag använder nästan alltid kokossocker numera. Mycket nyttigare och ger en fyllig smak. Till er som frågar var det finns. Överallt numera! En massa olika märken. Renée Voltaire, Kung Markatta, Aman Prana med flera har det i sitt sortiment, liksom Lifebutikerna som har sitt eget märke. På nätet finns det också förstås.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det tycker jag också. Tack snälla för dina tips om var man hittar sockret.

      Delete
  4. Replies
    1. Jag använde en 18 x 18 cm form!

      Delete
    2. Ok, tack! Jag har lite kokossocker i skåpet som blivit liggande så nu vet jag vad jag ska ha det till.

      Delete
  5. What a fantastic cake!Looks scrumptious!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  6. Så gott det låter! Jag brukar också baka med kokossocker! Mums!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  7. Synd att jag inte hittar kokossocker här och har redan användt allt jag hämtade med mig från FInland.Dina rutor ser så goda ut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla. Ja, synd att det inte finns där.

      Delete
  8. Den ser väldigt god ut och väldigt olik vanliga kladdkakor som jag faktiskt inte alls gillar :-)

    ReplyDelete
  9. Otroligt läckra recept! Det jag ska verkligen försöka. Jag har något yacon sirap, kan jag använda det istället för kokossocker? Många tack för receptet Katarina, jag hoppas du njuta av veckan, stor kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa med sirapen. Tack snälla Mette, kram!

      Delete
  10. Replies
    1. Jag har allt hemma förutom fullkorsmjöl, kan jag använda kokosmjöl eller sojamjöl istället?

      Delete
    2. Kokosmjöl binder mycket vätska, så om du använder det måste mängden vara mindre än 1 dl. Sojamjöl har jag inte testat, men det borde nog gå att använda här. Lycka till.

      Delete