Tuesday, October 29, 2013

Risoni-Tomato Soup

Risoni är inte det lättaste att få tag på i Amsterdam, men nu har jag hittat en affär, som säljer det :) Så det fick bli en soppa med både tomat och kikärtor.

Risoni is not the easiest thing to come by in Amsterdam, but now I've found a store that sells it :) So I had to make a soup with both tomato and chickpeas.




Risoni-Tomato Soup

1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 can diced tomatoes + 1 can water
0,5 vegetable stock cube
1,5 dl chickpeas (2/3 cup)
1 dl risoni (1/2 cup)
brown sugar, optional
basil
salt
pepper

Fry onion and garlic in a pan for a couple of minutes. Add the tomatoes, water, vegetable cube and chickpeas. Let simmer for 10 minutes, then add risoni and cook until it is ready. Season to taste.


Risoni-Tomatsoppa

1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 kan tärnade tomater + 1 burk vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl kikärter
1 dl risoni
farinsocker
basilika
salt
peppar

Fräs lök och vitlök i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning och kikärter. Låt sjuda i 10 minuter, tillsätt sedan risoni och koka tills den är klar. Krydda efter smak.

12 comments: