Wednesday, October 16, 2013

Pumpkin Stuffed with Quinoa

Att rosta pumpabitar är jättegott och det går att rosta en hel pumpa också, vilket jag gjort här. Jag fyllde pumpan med bl.a. quinoa och soltorkade tomater. Man kan om man vill toppa den med ost också. Servera yoghurt eller creme fraiche till. 

To roast pumpkin pieces is delicious and you can roast a whole pumpkin, too, which I have done here. I filled the pumpkin with quinoa and sundried tomatoes. You can if you want top it with cheese also. Serve wirh yogurt or creme fraiche. 



Pumpkin Stuffed with Quinoa

1 pumpkin
4 dl cooked quinoa
1 onion, chopped
2 tomatoes, chopped
1 small yellow pepper
10 sundried tomatoes, chopped
salt
pepper
basil

Heat the oven to 180 C degrees. Using a  knife cut a cap out of the top of the pumpkin. Clear away the seeds and strings from the cap and from inside the pumpkin. Season the inside of the pumpkin with salt and pepper, and put it on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the pumpkin for 1,5 h and the cap for about 20-30 minutes.

Meanwhile cook the quinoa and prepare the rest of the ingredients. Then mix them with the quinoa.

When the pumpkin is soft, take it from the oven and fill with the quinoa mixture. Top with cheese if you want. Put back into the oven just so the quinoa heats up and the cheese melts.


Pumpa fylld med Quinoa

1 pumpa
4 dl kokt quinoa
1 lök, hackad
2 tomater, hackade
1 liten gul paprika
10 soltorkade tomater, hackade
salt
peppar
basilika

Värm ugnen till 180 C grader. Med hjälp av en kniv skär ett lock ut ur toppen av pumpan. Rensa bort fröna från insidan av pumpan. Krydda insidan av pumpan med salt och peppar, och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka pumpan i 1,5 h och locket i ca 20-30 minuter.

Under tiden koka quinoa och förbered resten av ingredienserna. Blanda dem sedan med quinoan.

När pumpan är mjuk, ta den ur ugnen och fyll med quinoablandningen. Toppa med ost om du vill. Sätt tillbaka i ugnen tills quinoan värms upp och osten smälter.

18 comments:

  1. Kiva resepti. Kaikkia ihania aineksia, ja kiva idea käyttää kokonaista kurpitsaakin.:)

    ReplyDelete
  2. Absolutely healthy, beautiful and delicious!
    Hugs,dear!

    ReplyDelete
  3. Jag lagar aldrig pumpa eftersom jag tycker att konsistensen är lite läskig. I paj har jag ätit den och i soppa men det är inte riktigt min grej. Fast när jag ser din bild blir jag ju lite sugen på att prova igen! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag gillar pumpa, och det blir en hel mat och bakverk på pumpa, så mycket att jag tröttnar ganska snabbt :) Kram och tack!

      Delete
  4. åhhh spännande recept : ) kramar Sofia

    ReplyDelete
  5. Snyggt! Vad är det för typ av pumpa du använt? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sara! Det här är väl en curcubita pepo, den vanligaste som säljs här :)

      Delete
  6. Spännande! Hur serverar du den sen? Skär man bitar av den, eller är var pumpa liten nog att man får en egen? Vad är det för sorts pumpa? Ser lite ut som de stora orangea som säljs som "halloween-pumpa" här.
    Vette sjuttan om det inte får bli nåt i den stilen testat här! Misstänker dock att vi kommer fylla den med lite annat mumsigt.
    *kram* Trollmamma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Det här var en ganska stor pumpa, jag tror att det är en curcubita pepo, väldigt orange i färgen och en av de vanligaste pumporna som säljs i affären här. Man gröper ur fyllningen ur pumpan och tar med av pumpaköttet på tallriken :) Gott!

      Delete
  7. Det låter spännande! Och gott också! :)
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  8. Mums, bra halloween tips kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den passar bra till Halloween :) Kram!

      Delete
  9. Mums och vilka vackra foton... underbara!

    ReplyDelete