Att rosta pumpabitar är jättegott och det går att rosta en hel pumpa också, vilket jag gjort här. Jag fyllde pumpan med bl.a. quinoa och soltorkade tomater. Man kan om man vill toppa den med ost också. Servera yoghurt eller creme fraiche till. 

To roast pumpkin pieces is delicious and you can roast a whole pumpkin, too, which I have done here. I filled the pumpkin with quinoa and sundried tomatoes. You can if you want top it with cheese also. Serve wirh yogurt or creme fraiche. 



Pumpkin Stuffed with Quinoa

1 pumpkin
4 dl cooked quinoa
1 onion, chopped
2 tomatoes, chopped
1 small yellow pepper
10 sundried tomatoes, chopped
salt
pepper
basil

Heat the oven to 180 C degrees. Using a  knife cut a cap out of the top of the pumpkin. Clear away the seeds and strings from the cap and from inside the pumpkin. Season the inside of the pumpkin with salt and pepper, and put it on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the pumpkin for 1,5 h and the cap for about 20-30 minutes.

Meanwhile cook the quinoa and prepare the rest of the ingredients. Then mix them with the quinoa.

When the pumpkin is soft, take it from the oven and fill with the quinoa mixture. Top with cheese if you want. Put back into the oven just so the quinoa heats up and the cheese melts.


Pumpa fylld med Quinoa

1 pumpa
4 dl kokt quinoa
1 lök, hackad
2 tomater, hackade
1 liten gul paprika
10 soltorkade tomater, hackade
salt
peppar
basilika

Värm ugnen till 180 C grader. Med hjälp av en kniv skär ett lock ut ur toppen av pumpan. Rensa bort fröna från insidan av pumpan. Krydda insidan av pumpan med salt och peppar, och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka pumpan i 1,5 h och locket i ca 20-30 minuter.

Under tiden koka quinoa och förbered resten av ingredienserna. Blanda dem sedan med quinoan.

När pumpan är mjuk, ta den ur ugnen och fyll med quinoablandningen. Toppa med ost om du vill. Sätt tillbaka i ugnen tills quinoan värms upp och osten smälter.