Receptet till detta bröd hittade jag hos Hanna. Hon har en fin blogg med mycket goda recept, så ta gärna en titt hos henne. Jag använde en tesked salt, men tyckte att det blev lite för saltigt, så mängden kunde man minska på om man så vill. Man kan välja topping efter smak, Hanna hade använt lingon och sesamfrön. Brödet är utan ägg, gluten, mjölk, socker och nötter om man endast använder majsmjöl.

The recipe for this bread I found at Hanna. She has a lovely blog with very good recipes, so please take a look at her blog. I used a teaspoon of salt, but thought it was a bit too salty, so the amount could be reduced. You can choose toppings to taste, Hanna had used lingonberries and sesame seeds. The bread is egg-, gluten-, milk-, sugar-free and nut-free if using only corn flour.


Majsbröd

1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl eller majsmjöl
0,5 dl linfrön
1 msk psyllium
4 tsk bakpulver
3/4-1 tsk salt
3 dl mandelmjölk
3 msk kokosolja
pumpafrön till topping, valfritt

Värm ugnen till 225 C grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och låt stå 10 minuter. Häll smeten i en bakplåtsappersklädd rund form. Toppa med pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna. Jag använde en rund kakform för att göra små bröd. 


Cornbread

1 dl corn flour
1 dl almond flour or corn flour
0,5 dl flaxseed
1 tbsp of psyllium
4 tsp baking powder
3/4-1 tsp salt
3 dl almond milk
3 tbsp coconut oil
pumpkin seeds for topping, optional

Preheat oven to 225 C degrees. Mix all dry ingredients in a bowl. Then add the coconut oil and milk, mix well and let stand for 10 minutes. Pour batter into a parchment paper lined round pan. Top with pumpkin seeds. Bake in the middle of the oven for 12-15 minutes. Let cool. I used a cookie cutter to make small round breads.