Tuesday, October 15, 2013

Cheese stuffed Quinoa Veggie Burgers

Stort tack till alla er som har köpt min e-bok, det gör mig väldigt glad! Och till er som inte ännu beställt den, går det att göra här. 

Av överbliven kokt quinoa kan man bra göra biffar och det gör jag faktiskt ganska ofta. Man kan ta lite av det man har i kylskåpet till dessa. Denna gången fyllde jag dem även med ost. En liten överraskning när man skär i biffen. 

Many thanks to all of you who have purchased my e-book, it makes me very happy! And for those of you who have not yet ordered it, it's possible to do it here.

With leftover cooked quinoa you can make good patties and that's what I do actually quite often. You can take a little of what you have in the fridge and add to the batter. This time I filled them with cheese. A little surprise when you cut into the patty.


Cheese stuffed Quinoa Veggie Burgers

3 dl quinoa, cooked
0,5 zucchini, coarsely grated
0,5 red bell pepper, diced
1 small onion, minced
1 garlic clove, minced
0,5 dl parmesan cheese, grated
almond meal / breadcrumbs
salt
pepper
dill, dried

cheese (chèvre, cheddar)

Heat a frying pan, and add oil, zucchini, pepper, onion, and garlic. Cook until soft, about 5 min. Put zucchini mixture in a bowl with quinoa, and add cheese, almond meal and spices. Heat a frying pan with some oil. Take some mixture in your hand and flatten it. Put some cheese in the middle of the burger and then add more mixture to seal the cheese. Fry until golden, about 5 min per side.


Ostfyllda Quinoa Veggie Burgers

3 dl quinoa, kokt
0,5 zucchini, grovt riven
0,5 röd paprika, tärnad
1 liten lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 dl parmesanost, riven
mandelmjöl / ströbröd
salt
peppar
dill, torkad

ost (chèvre, cheddar)

Hetta upp lite olja i en stekpanna och tillsätt zucchini, paprika, lök och vitlök. Stek tills mjuk, ca 5 min. Sätt zucchiniblandningen i en skål med quinoa och tillsätt ost, mandelmjöl och kryddor. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Ta en matsked av blandningen i handen och platta till den. Lägg lite ost i mitten av biffen och ta lite till av blandningen för att täcka osten. Stek biffarna tills gyllene, ca 5 min per sida.

12 comments:

  1. Mmm...de här biffarna låter och ser jättegoda ut! :)
    ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Ha en fin dag du också, kram!

      Delete
  2. Har också gjort biffar med quinoa,passar bra:) Och så trevligt att höra att din bok går bra:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är en favorit hemma hos oss. Tack!

      Delete
  3. Quinoabiffar har jag också gjort för lite sen. Väldigt gott med det där lite knapriga... :)

    ReplyDelete
  4. Riktigt stort grattis till dej och din bok, det är verkligen så härligt att du gjort den!
    Quinoabiffar tycker vi ju redan är gott, men att ha parmesanost i dom göra säkert att vi gillar dom ännu mer:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Mårtenssons! Ost gör allt så mycket bättre :) Kram

      Delete
  5. Vacker bild! Och rätten låter spännande.

    ReplyDelete