Av överbliven kokt quinoa kan man bra göra biffar och det gör jag faktiskt ganska ofta. Man kan ta lite av det man har i kylskåpet till dessa. Denna gången fyllde jag dem även med ost. En liten överraskning när man skär i biffen.
Many thanks to all of you who have purchased my e-book, it makes me very happy! And for those of you who have not yet ordered it, it's possible to do it here.
With leftover cooked quinoa you can make good patties and that's what I do actually quite often. You can take a little of what you have in the fridge and add to the batter. This time I filled them with cheese. A little surprise when you cut into the patty.
3 dl quinoa,
cooked
0,5 zucchini,
coarsely grated
0,5 red bell
pepper, diced
1 small
onion, minced
1 garlic
clove, minced
0,5 dl
parmesan cheese, grated
almond meal /
breadcrumbs
salt
pepper
dill, dried
cheese
(chèvre, cheddar)
Heat a frying
pan, and add oil, zucchini, pepper, onion, and garlic. Cook until soft, about 5
min. Put zucchini mixture in a bowl with quinoa, and add cheese, almond meal
and spices. Heat a frying pan with some oil. Take some mixture in your hand and
flatten it. Put some cheese in the middle of the burger and then add more
mixture to seal the cheese. Fry until golden, about 5 min per side.
Ostfyllda
Quinoa Veggie Burgers
3 dl quinoa,
kokt
0,5 zucchini,
grovt riven
0,5 röd
paprika, tärnad
1 liten lök,
hackad
1
vitlöksklyfta, hackad
0,5 dl parmesanost,
riven
mandelmjöl /
ströbröd
salt
peppar
dill, torkad
ost (chèvre,
cheddar)
Hetta upp
lite olja i en stekpanna och tillsätt zucchini, paprika, lök och vitlök. Stek
tills mjuk, ca 5 min. Sätt zucchiniblandningen i en skål med quinoa och tillsätt
ost, mandelmjöl och kryddor. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Ta en
matsked av blandningen i handen och platta till den. Lägg lite ost i mitten av
biffen och ta lite till av blandningen för att täcka osten. Stek biffarna tills
gyllene, ca 5 min per sida.
12 Comments
Mmm...de här biffarna låter och ser jättegoda ut! :)
ReplyDeleteha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Ha en fin dag du också, kram!
DeleteHar också gjort biffar med quinoa,passar bra:) Och så trevligt att höra att din bok går bra:)
ReplyDeleteJa, det är en favorit hemma hos oss. Tack!
DeleteQuinoabiffar har jag också gjort för lite sen. Väldigt gott med det där lite knapriga... :)
ReplyDeleteJa, det blir gott :)
DeleteRiktigt stort grattis till dej och din bok, det är verkligen så härligt att du gjort den!
ReplyDeleteQuinoabiffar tycker vi ju redan är gott, men att ha parmesanost i dom göra säkert att vi gillar dom ännu mer:)
Kramar
Tack snälla Mårtenssons! Ost gör allt så mycket bättre :) Kram
DeleteVacker bild! Och rätten låter spännande.
ReplyDeleteTack ullanbullan!
Deleteyou make the best veggie burgers
ReplyDeleteThanks dear, you are so kind!
Delete