En kaka med grövre konsistens med god smak av apelsin, mandel och choklad. Blev en favorit hemma hos oss. Söta saker har temat kalas denna månad och då tycker jag att denna kaka passar bra in på temat.

A cake with a coarser texture with good flavor of orange, almond and chocolate. Became immediately a favorite at our house. Söta Saker has feast/party as this month's theme, so this cake is my contribution.



Almond Semolina Cake spiced with Orange and Chocolate

1 dl almond, ground
1 dl semolina
0,5 dl buckwheat flour
3/4 tsp baking powder
60 g butter, soft
1 dl coconut sugar
0,5 tsp vanilla sugar
1 egg
0,5 dl almond milk
1-2 tsp orange zest
2 tbsp orange juice
50 g dark chocolate pieces

Mix together almond, semolina, buckwheat, baking powder, butter and sugars until crumbly. Add the egg, milk, orange zest and -juice and chocolate. Stir until combined. Grease a 16 cm round cake tin and line the base with parchment paper. Bake in 180 C degrees for about 25-30 minutes. Frost with melted dark chocolate.


Mandel Mannagrynskaka kryddad med Apelsin och Choklad

1 dl mandel, mald
1 dl mannagryn
0,5 dl bovetemjöl
3/4 tsk bakpulver
60 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl mandelmjölk
1-2 tsk apelsinskal
2 msk apelsinjuice
50 g mörk choklad bitar

Blanda samman mandel, mannagryn, bovete, bakpulver, smör och socker tills smuligt. Tillsätt ägg, mjölk, apelsinskal och -saft och choklad. Rör tills allt är blandat. Smörj en 16 cm rund kakform och klä botten med bakplåtspapper. Grädda i 180 C grader i ca 25-30 minuter. Dekorera med smält mörk choklad.