Saturday, October 26, 2013

Almond Semolina Cake spiced with Orange and Chocolate

En kaka med grövre konsistens med god smak av apelsin, mandel och choklad. Blev en favorit hemma hos oss. Söta saker har temat kalas denna månad och då tycker jag att denna kaka passar bra in på temat.

A cake with a coarser texture with good flavor of orange, almond and chocolate. Became immediately a favorite at our house. Söta Saker has feast/party as this month's theme, so this cake is my contribution.



Almond Semolina Cake spiced with Orange and Chocolate

1 dl almond, ground
1 dl semolina
0,5 dl buckwheat flour
3/4 tsp baking powder
60 g butter, soft
1 dl coconut sugar
0,5 tsp vanilla sugar
1 egg
0,5 dl almond milk
1-2 tsp orange zest
2 tbsp orange juice
50 g dark chocolate pieces

Mix together almond, semolina, buckwheat, baking powder, butter and sugars until crumbly. Add the egg, milk, orange zest and -juice and chocolate. Stir until combined. Grease a 16 cm round cake tin and line the base with parchment paper. Bake in 180 C degrees for about 25-30 minutes. Frost with melted dark chocolate.


Mandel Mannagrynskaka kryddad med Apelsin och Choklad

1 dl mandel, mald
1 dl mannagryn
0,5 dl bovetemjöl
3/4 tsk bakpulver
60 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl mandelmjölk
1-2 tsk apelsinskal
2 msk apelsinjuice
50 g mörk choklad bitar

Blanda samman mandel, mannagryn, bovete, bakpulver, smör och socker tills smuligt. Tillsätt ägg, mjölk, apelsinskal och -saft och choklad. Rör tills allt är blandat. Smörj en 16 cm rund kakform och klä botten med bakplåtspapper. Grädda i 180 C grader i ca 25-30 minuter. Dekorera med smält mörk choklad.


28 comments:

  1. Ser jättegod ut! Saftig liksom... Massa smak får jag anta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, en mycket god smak och konsistensen gillade jag mycket.

      Delete
  2. This is a fantastic cake, really aromatic!Happy Saturday,dear!

    ReplyDelete
  3. Ser god ut. Nu har jag laddat ner din e-bok. Många recept att testa framöver.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och kul att du har laddat ner boken :)

      Delete
  4. Länge sedan jag använde mannagryn. men jag har en förpackning fullkornsmammagryn i skafferiet, som jag får ta och göra något utav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, fullkornsmannagryn hade jag gärna använt här, men har inte sett sådant här.

      Delete
  5. Det är alltid lika härliga ingredienser i dina recept och alltid lika vackra bilder. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du. Vad glad du gör mig, kram!

      Delete
  6. Så gott det låter! Mums, mums! :) Bovetemjöl är ju så hälsosamt! Brukar använda det i bröd jag bakar till min dotter!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, mjölet passar bra i bröd och också i pizzabotten. Kram

      Delete
  7. What a delicious combination of flavors. The bright oranges look so pretty with the chocolate too!

    ReplyDelete
  8. Vilken underbar tårta, hade jag inte sagt nej till att få smaka! Och apelsinerna blir så fina som dekorering här :) Kram!

    ReplyDelete
  9. åh smaskigt.apelsin och choklad är en höjdare tillsammans.spännande med mandelkaka måste ja säga.

    ReplyDelete