If you like a milder taste of pesto you can make it with spinach instead of basil. If you exclude the cheese or use a vegan cheese or nutritional yeast, you can make it vegan as well.
Spinach Pesto
5 dl fresh
spinach leaves
1 dl pine
nuts, toasted
0,5 dl
parmesan cheese, grated
2 garlic
cloves
2 tbsp extra
virgin olive oil
sea salt
fresh ground
black pepper
Place all
ingredients into food processor and process to a fine paste. Taste and adjust
seasoning after taste. Keep in the refrigerator.
Spenatpesto
5 dl färsk
spenat
1 dl
pinjenötter, rostade
0,5 dl
parmesanost, riven
2
vitlöksklyftor
2 msk extra
virgin olivolja
havssalt
färsk malen
svartpeppar
Lägg alla
ingredienser i matberedare och mixa till en röra. Smaka och justera kryddningen
efter smak. Förvara i kylskåp.
18 Comments
Hm det här var intressant inspiration. Saknar pesto härborta i Vietnam, det finns baraa thaibasilika och den är ju inte som den italienska precis... kanse kan bli något med bladspenat istället :)
ReplyDeleteTack för tips!!!!
Tack! Roligt om du gillar receptet.
DeleteNice idea!I have made it with parsley too. Spinach sounds great!
ReplyDeleteHave a lovely day, dear!
Parsley pesto sound yummy! Have a great day.
DeleteVisst finns det ämnen i spenat som bildar cyanid om man inte först kokar/förväller den, det är väl bara babyspenat som man kan äta o-förvälld? Hm, kom att tänka på att jag brukar fräsa färsk spenat som jag sedan häller grädde på för att göra sås av, även då borde ju de ämnen som inte är bra finnas kvar i såsen, eller hur?
ReplyDeleteDu har säkert rätt. Babyspenat brukar jag äta bara så där och färsk spenat brukar jag också bara steka. Men sen läser man ju att cyanid finns i frukter med kärna, som äpple, körsbär, aprikos. Också mandel innehåller cyanid. Det är ofarligt så länge man inte äter överdrivet mycket av dessa.
DeleteMums! Jag har precis upptäckt babyspenat och hur bra det är:) Det här måste testas!
ReplyDeleteJa, det är gott!
DeleteJag älskar spenat men har aldrig använt det i pesto. Måstevprövas så klart! Kram!
ReplyDeleteJa, testa gärna. Kram!
DeleteGillar spenat. Skall ha denna i åtanke nästa gång det är pestodags.
ReplyDeleteJa, spenat är mycket gott!
DeletePesto är mums! Det finns så mycket gott man kan använda den till. Tack för receptet på just den här varianten! Kram!
ReplyDeleteJa, den är verkligen användbar! Kram
DeleteMånga olika sorters pesto har jag testat, men aldrig med spenat. Varför kan man fråga sig, för det måste bli jättegott.
ReplyDeleteJa, det blev mycket gott :)
DeleteJag har också testat spenatpesto men i annorlunda tappning... du får se sen framöver :) Din ser jättegod ut, kram vännen!
ReplyDeleteKul att se hur du gjort. Kram!
Delete