Tuesday, September 17, 2013

Spinach Pesto

Om du vill ha en mildare smak på peston kan du göra den av spenat istället för basilika. Om man utesluter osten eller använder en vegansk ost eller bjäst (nutritional yeast) kan man göra den vegan, om man så vill.

If you like a milder taste of pesto you can make it with spinach instead of basil. If you exclude the cheese or use a vegan cheese or nutritional yeast, you can make it vegan as well. 


Spinach Pesto

5 dl fresh spinach leaves
1 dl pine nuts, toasted
0,5 dl parmesan cheese, grated
2 garlic cloves
2 tbsp extra virgin olive oil
sea salt
fresh ground black pepper

Place all ingredients into food processor and process to a fine paste. Taste and adjust seasoning after taste. Keep in the refrigerator.


Spenatpesto

5 dl färsk spenat
1 dl pinjenötter, rostade
0,5 dl parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor
2 msk extra virgin olivolja
havssalt
färsk malen svartpeppar

Lägg alla ingredienser i matberedare och mixa till en röra. Smaka och justera kryddningen efter smak. Förvara i kylskåp.

18 comments:

 1. Hm det här var intressant inspiration. Saknar pesto härborta i Vietnam, det finns baraa thaibasilika och den är ju inte som den italienska precis... kanse kan bli något med bladspenat istället :)
  Tack för tips!!!!

  ReplyDelete
 2. Nice idea!I have made it with parsley too. Spinach sounds great!
  Have a lovely day, dear!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parsley pesto sound yummy! Have a great day.

   Delete
 3. Visst finns det ämnen i spenat som bildar cyanid om man inte först kokar/förväller den, det är väl bara babyspenat som man kan äta o-förvälld? Hm, kom att tänka på att jag brukar fräsa färsk spenat som jag sedan häller grädde på för att göra sås av, även då borde ju de ämnen som inte är bra finnas kvar i såsen, eller hur?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har säkert rätt. Babyspenat brukar jag äta bara så där och färsk spenat brukar jag också bara steka. Men sen läser man ju att cyanid finns i frukter med kärna, som äpple, körsbär, aprikos. Också mandel innehåller cyanid. Det är ofarligt så länge man inte äter överdrivet mycket av dessa.

   Delete
 4. Mums! Jag har precis upptäckt babyspenat och hur bra det är:) Det här måste testas!

  ReplyDelete
 5. Jag älskar spenat men har aldrig använt det i pesto. Måstevprövas så klart! Kram!

  ReplyDelete
 6. Gillar spenat. Skall ha denna i åtanke nästa gång det är pestodags.

  ReplyDelete
 7. Pesto är mums! Det finns så mycket gott man kan använda den till. Tack för receptet på just den här varianten! Kram!

  ReplyDelete
 8. Många olika sorters pesto har jag testat, men aldrig med spenat. Varför kan man fråga sig, för det måste bli jättegott.

  ReplyDelete
 9. Jag har också testat spenatpesto men i annorlunda tappning... du får se sen framöver :) Din ser jättegod ut, kram vännen!

  ReplyDelete