Om du vill ha en mildare smak på peston kan du göra den av spenat istället för basilika. Om man utesluter osten eller använder en vegansk ost eller bjäst (nutritional yeast) kan man göra den vegan, om man så vill.

If you like a milder taste of pesto you can make it with spinach instead of basil. If you exclude the cheese or use a vegan cheese or nutritional yeast, you can make it vegan as well. 


Spinach Pesto

5 dl fresh spinach leaves
1 dl pine nuts, toasted
0,5 dl parmesan cheese, grated
2 garlic cloves
2 tbsp extra virgin olive oil
sea salt
fresh ground black pepper

Place all ingredients into food processor and process to a fine paste. Taste and adjust seasoning after taste. Keep in the refrigerator.


Spenatpesto

5 dl färsk spenat
1 dl pinjenötter, rostade
0,5 dl parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor
2 msk extra virgin olivolja
havssalt
färsk malen svartpeppar

Lägg alla ingredienser i matberedare och mixa till en röra. Smaka och justera kryddningen efter smak. Förvara i kylskåp.