I say yummy. Tart curd with creamy and smooth ricotta in a pastry case is great together. If you have another taste of curd at home, do not hesitate to try this pie.
Ricotta
Gooseberry Curd Tart
crust
90 g butter,
cut into pieces
1 tbsp
vegetable oil
3 tbsp water
1 tbsp sugar
a pinch of
salt
100 g flour
60 g almond
flour
filling
250 g ricotta
1 tbsp cream
3 tbsp sugar
1 egg
1 tsp vanilla
sugar
a pinch of
salt
Preheat the
oven to 200º C. Combine all the ingredients for the crust. Press the dough into
4 tart molds (10cm) or one bigger tart mold (23cm). Prick the dough all over with a fork, then
bake the tart shells in the oven for 15 minutes, or until the dough is golden
brown. Spread 1,5 tsp of gooseberry curd on each crust.
Mix all
ingredients for the filling until smooth. Pour into the pre-baked crusts and
top with some gooseberry curd. Make swirls with a knife. Bake for 15-20
minutes, or until the filling is set.
Ricotta Krusbärscurdpaj
pajbotten
90 g smör,
skuren i bitar
1 msk
vegetabilisk olja
3 msk vatten
1 msk socker
en nypa salt
100 g mjöl
60 g
mandelmjöl
fyllning
250 g ricotta
1 msk grädde
3 msk socker
1 ägg
1 tsk
vaniljsocker
en nypa salt
Värm ugnen
till 200C. Blanda alla ingredienser för pajbotten. Tryck ut degen i 4 pajformar (10 cm) eller en större pajform (23cm). Pricka degen med en gaffel, och grädda pajerna
i ugnen i 15 minuter, eller tills degen är gyllenbrun. Bred 1,5 tsk krusbärscurd
på varje pajbotten.
27 Comments
Vilken fin "swirl" det blev där i mitten! Och det hela ser fantastiskt gott ut.
ReplyDeleteTack snälla! De var mycket goda :)
DeleteVilken läcker paj!Ser jättegod ut!Kram
ReplyDeleteTack så mycket :) Kram
DeletePajskalet låter väldigt gott med mandelmjöl, och fyllningen likaså!
ReplyDeleteJag gillar att baka med mandelmjöl. Tack!
DeleteJa, tack! Jag tar gärna en sån där godbit!
ReplyDeleteKom, kom :)
DeleteUrsnygga och säkert lika goda. Jag har bara lemon curd hemma men krusbärssylt. Kanske det funkar!? Kram!
ReplyDeleteTack snälla! Ja, det kommer funka bra :) Kram
DeleteOj, vad den såg god ut och vad bra med tips på vad man kan göra med krusbär.
ReplyDeleteTack så mycket! Roligt om jag kan inspirera.
DeleteLåter väldigt gott. Det var ända sen jag var liten som jag åt krusbär!! Kram
ReplyDeleteTack och kram!
DeleteKaunis, marmorimainen pinta.:)
ReplyDeleteI love these tartlets a lot & will make them today & also your gooseberry curd bevause I love all of your curd recipes , the banana one is a big favourite! :) Yummmm! Inventive baking! x
ReplyDeleteThanks dear, you are so kind!
DeleteÅhhhh du är så duktig wow ser så gott ut kram Sofia
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteWow, vilket konstverk! Älskar mönstret du fått till, du är så duktig vännen :) Kram!
ReplyDeleteTack snälla! Kram
DeleteKrusbärscurd blev en stor favorit för vår del, det blev så härlig syra på den. Flädercurden blev inte fel den heller, perfekt när man kan göra sådana godsaker med så många olika smaksättare:)
ReplyDeleteKramar
Ja, den blev en favorit för mig också. Jag gillar syrliga ting :) Kram
DeleteWow! Det där så ju helt underbart gott ut! :)
ReplyDeleteTack Joanna :)
DeleteJättegod! Kan man frysa pajen tror du?
ReplyDeleteTack så mycket! Jag har inte testat att frysa pajen, men tror nog att det funkar.
Delete