Monday, September 30, 2013

Lingonberry-Apple Cake

Denna kaka är gjord på finska äpplen och lingon. Det har jag min mamma att tacka för. En saftig kaka med smak av syrliga lingon och hint av kolasmak som kokossockret ger. Denna månad har Det Gröna Skafferiet lingon som säsongens bästa och kakan är mitt bidrag.

This cake is made of Finnish apples and cranberries. I have my mother to thank for that. A moist cake with flavors of tart lingonberries and a hint of caramel flavor that coconut sugar provides. This month, Det Gröna Skafferiet has lingonberries as the season's best, and this cake is my contribution.


Lingon-Äppelkaka

2 ägg
1 dl tagatos eller socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kvarg
0,5 dl smält smör
1 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel

1-2 äpplen, skivade
0,5 dl lingon
1 msk kokossocker
kanel

Vispa ägg och tagatos luftigt. Blanda i vaniljsocker, kvarg och smält smör. Tillsätt sedan mandel- och fullkornsmjöl, bakpulver och kanel och rör runt. Häll smeten i en smord och bakplåtspappersklädd rund form. Lägg på skivade äpplen och lingon. Strö på kokosocker och kanel. Grädda i 200 C graders ugn ca 30 minuter.


Lingonberry-Apple Cake

2 eggs
1 dl tagatose or sugar
1 tsp vanilla
1 dl quark
0,5 dl melted butter
1 dl almond flour
1 dl whole wheat flour
1 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon

1-2 apples, sliced
0.5 dl lingonberries
1 tbsp coconut sugar
cinnamon

Beat eggs and tagatose fluffy. Mix in vanilla, quark and melted butter. Then add the almond flour and whole wheat flour, baking powder and cinnamon and stir. Pour batter into a greased and parchment paper lined round baking dish. Add the sliced ​​apples and lingonberries. Sprinkle the coconut sugar and cinnamon on top. Bake at 200 C degree oven for about 30 minutes.

21 comments:

  1. What a beautiful cake! It looks absolutely divine.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  2. Vilken maffig kaka! Den ser konstnärlig ut!

    ReplyDelete
  3. Åh, såååå gott! Vilken härlig kombo: äpple och lingon! Mums!
    Ha en fin måndag!
    kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  4. Det där skulle jag så gärna smaka! Vi hade djupfrysta lingon här tidigare,men nu har jag inte sett sådana på länge.

    ReplyDelete
  5. Jag måste köpa kokossocker, det hör jag! Kolasmak - mums! Jag bakade cookies igår, inspirerad av dig. De blev jättegoda! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kokossocker ger en så god smak. Roligt att höra att dina cookies blev lyckade. Kram!

      Delete
  6. What a beautiful cake, and plate too! We are nuts about any type of berries.

    ReplyDelete
  7. Den här kakan låter väldigt spännande och kan också få sig en småländsk touch genom lingon och äpplen från min trakt...hihi:) Mums, vad gott! Tack för bra tips!

    Sv; Tack fina du! Det hade varit mycket trevligt att få ha dig med och dela upplevelserna med.
    Ha en skön tisdag! Kramar

    ReplyDelete
  8. Den vill jag göra, men kokossocker? Vart hittar jag det?
    Fin vecka till dig, kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokossocker borde finnas i större mataffärer, men om inte, så på hälsokostaffärer. Ha en fin vecka du också, kram!

      Delete
  9. Someone Sometimes with visits your blog regularly and recommended it in my experience to read as well. The way of writing is excellent and also the content is top-notch. Thanks for that insight you provide the readers. hacksiber

    ReplyDelete