Gluten-Free
Cinnamon Crumb Cake
3 dl almond
flour
0,5 dl oat
flour
2 tbsp
coconut flour
a pinch of
salt
2 tsp
cinnamon
3/4 dl brown
sugar
0,5 dl
vegetable oil
1 dl walnuts
or other nuts
1 tsp
cinnamon
1 tsp baking
powder
2 eggs
7 drops
vanilla stevia
0,5 dl milk
Preheat oven
to 175 degrees C. Grease a 20 cm baking pan.
In the bowl
of a food processor, pulse together the almond flour, oat flour, coconut flour,
salt, 2 tsp cinnamon, and brown sugar. Mix until combined and then add the oil
and pulse until well combined. Transfer this mixture to a bowl and set aside.
To make the
topping, remove 1 dl from this mixture and return it to the food processor.
Add the
walnuts and the remaining cinnamon and pulse until crumbs form and set aside.
To the
reserved dry mixture, add baking powder, eggs, vanilla and milk and stir until
smooth. Pour into the prepared pan and sprinkle with the topping. Bake for 20
minutes. Let the cake cool.
Glutenfri
Kanel Smulkaka
3 dl
mandelmjöl
0,5 dl
havremjöl
2 msk kokosmjöl
en nypa salt
2 tsk kanel
3/4 dl
farinsocker
0,5 dl
vegetabilisk olja
1 dl
valnötter eller andra nötter
1 tsk kanel
1 tsk
bakpulver
2 ägg
7 droppar
vanilj stevia
0,5 dl mjölk
Värm ugnen
till 175 grader C. Smörj en 20 cm bakform.
I skålen av
en matberedare, mixa ihop mandelmjöl, havremjöl, kokosmjöl, salt, 2 tsk kanel
och farinsocker. Blanda tills kombinerat och sedan tillsätt oljan och blanda.
Överför blandningen till en skål och ställ åt sidan.
För att göra smulet,
ta 1 dl av blandningen och lägg tillbaka i matberedaren. Tillsätt valnötter och
kanel och mixa tills smulor formas och ställ åt sidan.
Till den resterande
blandningen, tillsätt bakpulver, ägg, vaniljsocker och mjölk och rör om tills
slät. Häll smeten i bakformen och strö på smulet. Grädda i 20 minuter. Låt
kakan svalna.
12 Comments
Det låter gott.Och så trevligt att ni har vackert och soligt väder;jag bodde ju en tid i Amsterdam och för det mesta var det molnigt..
ReplyDeleteTack! Det har varit väldigt varmt och soligt idag.
DeleteNämen, en glutenfri kaka! Så trevligt! Här har vi också sommarväder även om det inte är lika varmt. Och jag har däckat i höstens första förkylning! Men ska försöka spotta upp mig och göra en äppelkaka. Ha en fortsatt fin och solig dag!
ReplyDeleteJa :) Krya på dig och hoppas ni också får soligt väder.
DeleteHär i Småland har i också haft kanonväder, riktigt varmt och det verkar hålla i sig några dagar till. Perfekt eftersom jag är ledig i helgen:) Glutenfritt gillar jag. Min bästa vän är glutenallergiker och jag tycker alltid det är svårt att komma på saker att bjuda henne på. Tack för det!
ReplyDeleteHa det fint!
KRAM
Ja, skönt med värme ännu. Roligt att kunna ge inspiration, kram!
DeleteI love all those crumbles! I'm such a sucker for anything with crumbles!
ReplyDeleteYes, the crumbles are yummy and so important to have on cakes :)
DeleteHärligt att ni också har så skönt sensommarväder! Det är ljuvligt att fortfarande kunna gå barbent. Vilken god kaka du bjuder på såhär till helgen!:)
ReplyDeleteMånga kramar
Ja, det är så skönt med värme ännu. Kram
DeleteDen ser jättefin ut! Havremjöl, är det specifikt mjöl eller kan man mixa havregryn fint? Jag känner mig lite förvirrad av alla "nya" mjölsorter som dyker upp...
ReplyDeleteTack! Jag har mixat havregryn, det går så enkelt att göra.
Delete