Wednesday, September 25, 2013

Couscous gratin with roasted vegetables and cheese

En enkel och smakrik rätt med mycket grönsaker. Jag har gjort den med både feta och chevre och kan säga att det blir gott med båda. Ta den ost du gillar mest. 

A simple and tasty dish with lots of vegetables. I have done it with both feta and chevre and can say that both works in this dish. Use the cheese you like the most.


Couscousgratäng med ugnsrostade grönsaker och ost

couscous
örter (jag hade basilika och oregano, men mint skulle passa bra)
salt
peppar
paprika, hel
zucchini, hackad
lök, delad i klyftor
blomkål, i mindre bitar
tomater, hela

tomatsås
feta / chevre

Börja med att skölja grönsakerna. Hacka zucchini och lök i bitar, dela blomkålen i mindre bitar. Lägg alla grönsaker på en bakplåtspappersklädd plåt. Häll på olja och strö på salt och peppar. Rosta grönsakerna i 200 C ca 20-30 minuter.
Under tiden grönsakerna är i ugnen förbered couscous enligt förpackningens anvisningar. Krydda med örter, salt o peppar. Blanda sedan de ugnsrostade grönsakerna med couscous och lägg i en ugnssäker form. Häll på tomatsås och strö på ost. Gratinera i ugnen tills osten får lite färg och maten är varm.


Couscous gratin with roasted vegetables and cheese

couscous
herbs (I had basil and oregano, mint but would fit well)
salt
pepper
red bell pepper, whole
zucchini, chopped
onion, sliced ​​into wedges
cauliflower, cut into small pieces
tomatoes, whole

tomato sauce
feta / chevre

Start by rinsing the vegetables. Chop the zucchini and onion into pieces, divide the cauliflower into small pieces. Add all vegetables on a parchment paper covered plate. Pour over oil and sprinkle with salt and pepper. Roast the vegetables at 200 C for about 20-30 minutes.
While the vegetables are in the oven prepare the couscous according to package directions. Season with herbs, salt and pepper. Then mix the roasted vegetables with couscous and place in a ovenproof dish. Pour tomato sauce over and sprinkle with cheese. Bake in the oven until the cheese gets a little color and the food is hot.

16 comments:

  1. Ser jättegott ut! Passar ju jättebra på en buffé eller som tillbehör till något annat gott!

    ReplyDelete
  2. Gott, gott! Med glutenfri quinoa i stället för couscous passar den mig också! Kram!

    ReplyDelete
  3. This is so delectable!Mine with feta please!
    Hugs!

    ReplyDelete
  4. Beautiful dish! Love all the colours of the veggies....mmm!

    ReplyDelete
  5. Lät väldigt gott, älskar allt med feta ost..
    Tack för hälsning, kram

    ReplyDelete
  6. Tack för det tipset! Jag gillar "allt-i-ett-gratänger".

    ReplyDelete