A tasty sauce with flavors from the Indian kitchen. If you like cilantro, you can also mix it into the sauce. Cinnamon gives such a nice flavor to the sauce.
Roasted
Cauliflower Sauce
For the
cauliflower:
3,5 dl
cauliflower
0,5 tbsp oil
1 tbsp lemon
juice
salt
For the
sauce:
1 tbsp oil
1 onion,
diced
1 clove of
garlic, minced
2 tsp fresh
ginger, grated
1 tsp chilli
powder
0,5 tsp cumin
1/4 tsp
cinnamon
1 can diced
tomatoes
1-2 tsp sugar
1 can coconut
milk
salt
pepper
Preheat oven
to 200 C degrees. Chop the cauliflower into bite sized pieces and lay out on a
baking sheet. Drizzle with oil, fresh lemon juice and salt. Roast until the
edges of the cauliflower are beginning to caramelize and turn dark but the cauliflower
is still firm, about 15 minutes.
In a skillet
heat the oil over medium heat. Add the onion and garlic and saute until
softened. Add the ginger and stir. Add the chilli powder, cumin and cinnamon
and stir again. Pour in the tomatoes and stir. Let simmer for 15 minutes. Add sugar, salt and coconut milk. Stir well.
Once the cauliflower is done, remove from the oven and stir into the sauce. Season
to taste. Serve with rice or quinoa.
Ugnsrostad
Blomkålssås
3,5 dl
blomkål
0,5 msk olja
1 msk
citronsaft
salt
1 msk olja
1 lök, tärnad
1
vitlöksklyfta, hackad
2 tsk färsk
ingefära, riven
1 tsk
chilipulver
0,5 tsk
kummin
1/4 tsk kanel
1 kan tärnade
tomater
1-2 tsk
socker
1 burk
kokosmjölk
salt
peppar
Värm ugnen
till 200 C grader. Hacka blomkålen i lagom stora bitar och lägg ut på en plåt.
Ringla med olja, färsk citronsaft och salt. Rosta tills kanterna på blomkålen
börjar karamelliseras och bli mörk men är fortfarande fast, ca 15 minuter.
I en stekpanna
värm olja över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills mjukt.
Tillsätt ingefära och rör om. Tillsätt chilipulver, spiskummin och kanel och
rör om. Häll i tomaterna och rör om. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt socker,
salt och kokosmjölk. Rör om väl. När blomkålen är klar, ta bort från ugnen och
rör ner i såsen. Salta och peppra. Servera med ris eller quinoa.
14 Comments
Det här måste jag göra ,det låter jättegott och jag tycker så om blomkål:)
ReplyDeleteTack, den var mycket god.
DeleteLåter otroligt gott! Allt är precis i min smak så receptet sparas! :)
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack Lana, roligt om du gillar. Ha en fin kväll, kram!
DeleteDet låter jättegott! Jag älskar blomkål (och det var en av väldigt få grönsaker jag gillade när jag var liten).
ReplyDeleteTack :) Blomkål gillar jag också.
DeleteJag såg detta på IG och blev så suktad! äslkar blomkål :)
ReplyDeleteTack Marja!
DeleteMums en läcker rätt. Förra året hade vi blomkål i trädgården, men det har inte i år. Tack för din härliga recept och hoppas att du njuta av att vara hemma igen :-)Kram
ReplyDeleteTack. Borta bra men hemma bäst :) Kram
DeleteSå gott det låter! Själv har jag också lagat blomkål idag, en lite annorlunda rå soppa. God men inte så vacker!
ReplyDeleteTack! Hoppas du bloggar om din soppa, låter spännande.
DeleteWhat a delicious way to enjoy one of my favorite veggies!
ReplyDeleteGreetings from sunny Greece!
By the way have you ever been to Greece?
Thanks Lenia. I love Greece and have been there many times (Chania, Platanias, Rethymnon, Santorini) :)
Delete