Thursday, August 22, 2013

Vegan Espresso-Strawberry Sticky Cake with Frosting (no oven required)

Goda, kladdiga kakor med smak av kaffe, jordgubb och nötter. De smälter i munnen. De innehåller inget tillsatt socker och inget mjöl. De är näringsrika och hälsosamma med andra ord. Ingen ugn behövs för att göra dessa.

Good, sticky cakes with flavors of coffee, strawberry and nuts. They melt in your mouth. They contain no added sugar and no flour. They are nutririous and healthy in other words. No oven is required to make these.


Espresso-Jordgubbskladdkaka med frosting

200 g färska, urkärnade dadlar
2 dl mandel
1 dl cashewnötter
5 jordgubbar, färska
0,5 dl espresso
2,5 msk kakaopulver
en nypa salt

choklad-avokado frosting
1 avokado, mogen
1-2 msk kakaopulver
1 msk agave nektar

Mixa alla ingredienser till kakan till en slät smet. Tryck blandningen i en bakform klädd med bakplåtspapper med våta händer, det kommer att vara klibbigt. Sätt i frysen medan du gör frostingen

Mixa alla ingredienser till frostingen i en blender. Bred på kakan och frys kakan före servering.


Espresso-Strawberry Sticky Cake with Frosting

200 g fresh, pitted dates
2 dl almonds
1 dl cashews
5 strawberries, fresh
0,5 dl espresso
2,5 tbsp cocoa powder
pinch of salt

chocolate avocado frosting
1 avocado, ripe
1-2 tbsp cocoa powder
1 tbsp agave nectar

For the cake, mix all the ingredients to a smooth paste. Press the mixture into a baking pan, lined with parchment paper, with wet hands, it’s going to be sticky. Put in the freezer while you make the frosting.

For the frosting, mix all the ingredients in a blender. Spread on the cake and freeze the cake before serving.

20 comments:

  1. Oj, oj, oj, vad du frestas! Kakan ser läcker och god ut! :)
    ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Vilken fantasi du har! Kakorna låter underbara!

    ReplyDelete
  3. I am drooling!Looks fantastic!Could I replace fresh dates with dried ones?I have never seen fresh ones in greek supermarkets!
    Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Lenia. Yes, you can use dry dates, but soak them for a while before using. Hugs!

      Delete
  4. Kakorna ser ju helt fantastiska ut!

    ReplyDelete
  5. Ser helt underbara ut!!

    Kram Madame Edith

    ReplyDelete
  6. gahhh ser underbart gott ut : ) mumma! kram Sofia

    ReplyDelete
  7. Wow! Dessa kakor ser fantastiska ut!

    ReplyDelete
  8. Ser så goda ut och även om jag inte gillar kaffe/espresso men som sagt min make hade älskat dessa! :) Kram!

    ReplyDelete
  9. Men så gott det där lät!! Det vill jag testa bums!!!!

    ReplyDelete
  10. Denna ser helt fantastisk ut!!
    Har länge tänkt "baka" med choklad, men inte hittat något bra recept förrän nu.
    Till helgen ska jag ha gäster på 10 personer, hur många gånger behöver jag dubbla receptet, skulle du tro?
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla! Du skall åtminstone dubbla receptet, men ha hellre för mycket än för lite och du kan alltid förvara den i frysen och ta fram vid behov. Lycka till! Kram

      Delete