Goda, kladdiga kakor med smak av kaffe, jordgubb och nötter. De smälter i munnen. De innehåller inget tillsatt socker och inget mjöl. De är näringsrika och hälsosamma med andra ord. Ingen ugn behövs för att göra dessa.

Good, sticky cakes with flavors of coffee, strawberry and nuts. They melt in your mouth. They contain no added sugar and no flour. They are nutririous and healthy in other words. No oven is required to make these.


Espresso-Jordgubbskladdkaka med frosting

200 g färska, urkärnade dadlar
2 dl mandel
1 dl cashewnötter
5 jordgubbar, färska
0,5 dl espresso
2,5 msk kakaopulver
en nypa salt

choklad-avokado frosting
1 avokado, mogen
1-2 msk kakaopulver
1 msk agave nektar

Mixa alla ingredienser till kakan till en slät smet. Tryck blandningen i en bakform klädd med bakplåtspapper med våta händer, det kommer att vara klibbigt. Sätt i frysen medan du gör frostingen

Mixa alla ingredienser till frostingen i en blender. Bred på kakan och frys kakan före servering.


Espresso-Strawberry Sticky Cake with Frosting

200 g fresh, pitted dates
2 dl almonds
1 dl cashews
5 strawberries, fresh
0,5 dl espresso
2,5 tbsp cocoa powder
pinch of salt

chocolate avocado frosting
1 avocado, ripe
1-2 tbsp cocoa powder
1 tbsp agave nectar

For the cake, mix all the ingredients to a smooth paste. Press the mixture into a baking pan, lined with parchment paper, with wet hands, it’s going to be sticky. Put in the freezer while you make the frosting.

For the frosting, mix all the ingredients in a blender. Spread on the cake and freeze the cake before serving.