Jag gör ofta vegetariska biffar med bönor, men det går bra att göra utan bönor också. Som t.ex. med riven morot och zucchini. Jag river också ost med i smeten, men det är en smaksak och inte något man behöver ha, men det blir gott. Det gröna skafferiet har zucchini som tema i säsongens bästa denna månad. Så dessa biffar är mitt bidrag.

I often make vegetarian patties with beans, but it's fine to do without beans too. Eg with grated carrot and zucchini. I also add grated cheese into the batter, but it's a matter of taste and not something you need, but it will be good. These are my contribution to Det gröna skafferiet-blog, who has zucchini as the theme of the season's best this month.


Morot-Zucchinirösti

1 stor morot, grovt riven
1 liten zucchini, grovt riven
1 lök, riven
1 dl riven ost
1 stort ägg
salt
peppar

Blanda alla ingredienser. Häll rikligt med olja i en stekpanna och stek rösti på båda sidor tills gyllenbruna.


Carrot-Zucchini Hash Browns

1 large carrot, coarsely grated
1 small zucchini, coarsely grated
1 onion, grated
1 dl grated cheese
1 large egg
salt
pepper

Mix all ingredients. Pour plenty of oil in a frying pan and fry the hash browns on both sides until golden brown.