Wednesday, August 7, 2013

Carrot-Zucchini Hash Browns

Jag gör ofta vegetariska biffar med bönor, men det går bra att göra utan bönor också. Som t.ex. med riven morot och zucchini. Jag river också ost med i smeten, men det är en smaksak och inte något man behöver ha, men det blir gott. Det gröna skafferiet har zucchini som tema i säsongens bästa denna månad. Så dessa biffar är mitt bidrag.

I often make vegetarian patties with beans, but it's fine to do without beans too. Eg with grated carrot and zucchini. I also add grated cheese into the batter, but it's a matter of taste and not something you need, but it will be good. These are my contribution to Det gröna skafferiet-blog, who has zucchini as the theme of the season's best this month.


Morot-Zucchinirösti

1 stor morot, grovt riven
1 liten zucchini, grovt riven
1 lök, riven
1 dl riven ost
1 stort ägg
salt
peppar

Blanda alla ingredienser. Häll rikligt med olja i en stekpanna och stek rösti på båda sidor tills gyllenbruna.


Carrot-Zucchini Hash Browns

1 large carrot, coarsely grated
1 small zucchini, coarsely grated
1 onion, grated
1 dl grated cheese
1 large egg
salt
pepper

Mix all ingredients. Pour plenty of oil in a frying pan and fry the hash browns on both sides until golden brown.

19 comments:

  1. Vegetariska biffar är mums :) kram Diana

    ReplyDelete
  2. Hej!
    Nu är det "jag" igen fast i ny "kostym";) Du är varmt välkommen att titta in hos mig när Du har lust.

    Så goda dom här biffarna ser ut! det blir ett hett middagstips idag. Vilken tur att jag kika in hos dig ...men det brukar ju vara så att det alltid finns något bra att hämta och så löser sig matproblemen. Vilken tur att Du finns!!
    Ha det gott!!
    kram Lisa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag skall absolut titta in hos dig. Tack och det känns bra att kunna inspirera. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  3. Ser gott ut. Har du någon sås som du serverar till?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag hade en sås till gjord på kvarg, majonnäs, salt, peppar och chili :)

      Delete
  4. Vilka goda biffar vilket bra bidrag:)

    ReplyDelete
  5. Vad roligt att du gjorde såna här biffar, jag hade nämligen planerat in just såna här, fast med lite andra grönsaker i nu i veckan innan jag läste ditt recept. Såna här är så goda!!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de här är så goda och man kan variera grönsaker i dem. Kram

      Delete
  6. Så fina och de ser jättegoda ut vännen! Tänkte också vara med hos Gröna skafferiet denna månaden. Får se vad det blir med Zucchini... kanske biffar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fast du har ju rösti så det är inte som biffar egentligen... :)

      Delete
    2. Tack! Ja, biffar med zucchini låter bra och gott :)

      Delete
  7. Oh, I know these are wonderful, I can tell from the pictures, yum!!!!

    ReplyDelete
  8. Perfekt! De här skulle nog gå hem hos min dotter som är kinkig som bara den med zucchini. Vill så gärna att hon ska tycka om zucchini.

    ReplyDelete
  9. I made them yesterday eveing & ate them as nice burgers! :)

    They were superb, my dear friend: really tasty too! xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are incredible, you make a lot of my recipes. I'm really honored. Thank you!

      Delete